AVÍS A SÁNCHEZ I IGLESIAS

Rufián alerta que "se'n penediran" i no garanteix el seu recolzament al setembre

"Els hauria de fer vergonya", diu a Sánchez i Iglesias per no haver arribat a un acord

Defensa l'"enorme gest de responsabilitat i generositat" d'ERC amb la seva abstenció

GR4131. MADRID, 25/07/2019.- El portavoz de ERC, Gabriel Rufián, durante su intervención en la tercera jornada del debate de investidura en el Congreso donde el presidente del Gobierno en funciones y candidato socialista, Pedro Sánchez, afronta la segunda y definitiva votación. EFE/Ballesteros

GR4131. MADRID, 25/07/2019.- El portavoz de ERC, Gabriel Rufián, durante su intervención en la tercera jornada del debate de investidura en el Congreso donde el presidente del Gobierno en funciones y candidato socialista, Pedro Sánchez, afronta la segunda y definitiva votación. EFE/Ballesteros / Ballesteros (EFE)

1
Es llegeix en minuts
Júlia Regué
Júlia Regué

Cap de la secció de Política.

Especialista en política.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El portaveu d’ERC al Congrés, Gabriel Rufián, s’ha plantat a la tribuna del Congrés disposat a reprovar el candidat socialista, Pedro Sánchez, i el líder d’Unides PodemPablo Iglesias, per la seva falta d’entesa. El republicà ha passat revista als dos dirigents per portar l’esquerra a "una nova derrota" i per no haver sigut capaços d’acordar un govern de coalició, i ha avisat que el seu recolzament, en forma d’abstenció, no està garantit al setembre.

"Els hauria de fer vergonya", ha dit per començar. "¿Saben l’enorme gest de responsabilitat i generositat que fa el nostre grup avui?", ha etzibat Rufián, que va anunciar hores abans que amb o sense pacte el seu grup parlamentari s’abstindria sense contraprestacions.

"El setembre ens complica la vida a tots i no fa falta ser Noam Chomsky per saber-ho. Serà molt complicat fer política", ha afegit, en al·lusió, tot i que sense esmentar-ho, a l’escenari que es pot obrir a Catalunya amb la sentència del judici del procés i les mobilitzacions amb motiu de la Diada.

Rufián ha demanat a Sánchez i Iglesias que "mirin" la zona on s’acomoda la dreta: "Estan encantats de la vida i us estan aplaudint amb les orelles", ha asseverat. I ha etzibat amb sorna: "De fet, ells a hores d’ara si s’haguessin de posar d’acord o negociar, ja tindrien pactats fins i tot els sobresous".

El diputat d’ERC ha avisat que "es penediran" de no haver arribat a donar-se les mans per consolidar un Govern de coalició. I ha advertit Sánchez de l’"error" d’haver "vetat" Iglesias al seu equip; i al morat, de no acceptar l’oferta dels socialistes: "Tenen quatre anys de vida i els ofereixen quatre ministeris. És extraordinari. Entrin en el Govern i demostrin que són millors. Cobrin-s’ho en unes de generals", ha recomanat a Unides Podem. "D’aquesta intransigència ens en penedirem tots", ha alertat.

Notícies relacionades

Dirigint-se a Sánchez, ha etzibat: “Em fa la la impressió que ens volia posar al sac d’intransigència, el bloqueig i l’odi, però no”. "Es penedirà d’haver preferit l’abstenció del PP i Cs a la presència d’Iglesias en un ministeri", ha assegurat.

Rufián ha recordat el líder d’ERC, Oriol Junqueras, empresonat a Lledoners i ha regalat un exemplar del llibre de contes que va escriure als seus fills. "Valorin el temps que passa amb els seus fills i la derrota que estem patint avui aquí", ha conclòs.