DOS DIES DE DEBAT

Horari i on veure per TV el debat d'investidura de Pedro Sánchez

El president del Govern en funcions afrontarà aquest dilluns 22 la primera sessió del debat d'investidura al Congrés dels Diputats

pedro-sanchez-congreso

pedro-sanchez-congreso

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

El president del Govern en funcions, Pedro Sánchez, afrontarà aquest dilluns 22 de juliol la primera sessió del debat d’investidura alCongrés dels Diputats. El Ple arrencarà a les 12.00 hores amb la intervenció del candidat, que exposarà el seu programa de govern, sense límit de temps. [Segueix la investidura de Pedro Sánchez en directe.]

Ja a la tarda, a partir de les 16.00 hores, serà el torn dels portaveus dels diferents partits, que intervindran de major a menor, per la qual cosa Sánchez tindrà ocasió de debatre, per aquest ordre, amb Pablo Casado (PP), Albert Rivera (Ciutadans), Pablo Iglesias (Unides Podem) i Santiago Abascal (Vox).

Farà el mateix, posteriorment, amb Gabriel Rufián (ERC), Aitor Esteban (PNB) i amb els diferents representants del Grup Mixt, integrat per Junts, Bildu, Coalició Canària (CC), Unió del Poble Navarrès (UPN), Compromís i Partit Regionalista Càntabre (PRC), per acabar amb la portaveu del Grup Socialista, Adriana Lastra.

Cadascun d’aquests vuit grups disposarà de 30 minuts per exposar la seva posició i dos torns de 15 i de 5 minuts per debatre amb el candidat socialista, que no té límit de temps. En total, es calcula unamitjana de gairebé dues hores de debats per cada grup.

La primera jornada de la investidura acabarà amb el grup parlamentari que estigui intervenint a les 20.30 hores, ja que no s’iniciarà cap debat nou després d’aquella hora. La resta de forces polítiques intervindran el dimarts 23.

En directe pel Canal 24 Horas de TVE

La investidura podrà seguir-se en directe a través de la web del Congrés dels Diputats. Igualment, el canal 24 Horas de TVE emetrà el debat d’investidura de Sánchez.

També EL PERIÓDICO oferirà el debat en directe, amb narració al minut i les imatges via 'streaming'.

Votacions el dimarts 23 i el dijous 25

Després de les intervencions, es procedirà a la votació, ja el dimarts 23, que es farà per crida i amb cada diputat posat dret per proclamar el seu vot. Sánchez necessita ser elegit per majoria absoluta per tirar endavant la seva investidura en aquesta votació.

Notícies relacionades

En cas que no ho aconsegueixi, es convocarà un altre ple 48 hores després de l’hora en què hagi tingut lloc la primera votació, el dijous 25. En aquesta sessió, el candidat tindrà 10 minuts per demanar el suport de la Cambra, i els representants dels grups parlamentaris disposaran de cinc minuts cada un. Aquest segon debat durarà entorn d’una hora.

Després començarà la segona votació per crida, en la qual Pedro Sánchez en tindria prou d’aconseguir més 'sís' que 'nos' per ser investit president del Govern.