Irene Lozano: "L'independentisme ha perdut credibilitat als EUA"

La secretària d'Estat d'Espanya Global es troba de visita oficial al país

GRAF1552  MADRID   19 11 2018 -La secretaria de Estado de Espana Global  Irene Lozano  durante la presentacion de la nueva imagen corporativa de la marca  EFE ZIPI

GRAF1552 MADRID 19 11 2018 -La secretaria de Estado de Espana Global Irene Lozano durante la presentacion de la nueva imagen corporativa de la marca EFE ZIPI / ZIPI (EFE)

1
Es llegeix en minuts
Efe

La secretària d’Estat d’Espanya GlobalIrene Lozano, ha afirmat que el moviment independentista català ha perdut "credibilitat" als Estats Units, així com en altres països, a causa de la "gran sensibilització" amb les campanyes de desinformació, que suposen "una amenaça per a la democràcia".

"La meva percepció és que aquí, als EUA, hi ha d’una banda una certa fatiga informativa –aquí i en altres països–, perquè és un tema que es veu com un assumpte intern espanyol [...]. I, a més d’aquesta certa fatiga, també crec que s’està donant una pèrdua de credibilitat dels defensors del secessionisme", ha afirmat Lozano aquest dimecres (matinada de dijous a Espanya) durant una trobada amb periodistes a l’Ambaixada d’Espanya aWashington.

La representant del Govern espanyol es troba aquests dies de visita oficial als EUA amb l’objectiu de mantenir reunions amb representants de diferents àmbits com a part de la seva campanya perreforçar la imatge d’Espanyaen països com el Regne Unit, Alemanya, Mèxic i França.

Interès per Rússia i l’1-O

Durant la seva estada a Washington, Lozano ha tingut ocasió de reunir-se amb diferents membres del Congrés nord-americà que, segons ha explicat, li van expressar el seu interès per la ingerència russa en el referèndum de l’1-O organitzat pel Govern català. "He notat cert interès en els meus interlocutors pel tema de la desinformació –que avui dia és un assumpte que està sobre la taula de tots els governs i és una preocupació essencial– per si hi havia hagut ingerències russes en l’1-O", ha apuntat.

Notícies relacionades

Lozano, que aquest dijous continuarà el seu viatge oficial ja a Nova York, ha assenyalat que en les seves converses amb representants d’altres governs ha observat que tots coincideixen a considerar que "ladesinformacióés una amenaça per a la democràcia". En aquest sentit, ha afirmat que, "a mesura que es percep" que els independentistes recorren a aquest tipus de campanyes, "els interlocutors perden credibilitat".