reforma d'estatuts el 29 de juliol

Ciutadans ampliarà la seva executiva i no preveu cessaments després de la crisi interna

Villegas commina Sánchez a deixar-se de "baralles per les cadires" i a pactar amb Podem

zentauroepp49080506 villegas190715132344

zentauroepp49080506 villegas190715132344 / DAVID CASTRO

2
Es llegeix en minuts
Júlia Regué
Júlia Regué

Cap de la secció de Política.

Especialista en política.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El Consell General de Ciutadans –el màxim òrgan entre assemblees– previst per al pròxim 29 de juliol plantejarà una reforma dels estatuts del partit per ampliar de 40 a 50 el nombre màxim d’integrants de l’Executiva Nacional. 

En la roda de premsa posterior a l’Executiva Nacional Permanent, el secretari general de la formació taronja, José Manuel Villegas, ha assenyalat que en aquest conclave, a més de fer una valoració del tancament del curs, també es realitzarà una remodelació del seu Comitè Executiu. Actualment, l’Executiva compta amb 34 integrants, amb la recent incorporació de l’exvicepresident de Coca-Cola Marcos de Quinto.

Segons ha explicat, Cs ha experimentat un important creixement no només al Congrés i al Senat, sinó també als municipis, en 400 dels quals està governant, i a les comunitats autònomes. En aquest marc, Villegas considera que és fonamental que els òrgans de partit s’adaptin a aquest creixement. En qualsevol cas, aquest imprevist conclave se celebrarà només un mes després de l’últim, en el qual el líder taronja, Albert Rivera, va girar full després de la crisi interna desencadenada per l’abandonament de Toni Roldán i la dimissió de Javier Nart per no compartir l’estratègia de no obrir una negociació per recolzar la investidura de Pedro Sánchez.

Llavors, Rivera va animar tots aquests que pensen que calia recolzar Sánchez, inclosos empresaris, sindicats i bancs, que fessin el pas i presentessin el seu propi partit.

Sense cessaments previstos

Preguntat sobre si se serà procedent cessar els dirigents crítics que formen part del Comitè Executiu, Villegas ha recalcat que no hi ha previstos cessaments i que, en tot cas, aquests ni serien objecte d’aquesta reunió perquè aquests no els han de votar aquest òrgan, d’acord amb els estatuts de Cs.

Sobre els nous noms que integraran l’Executiva del partit, Villegas ha volgut deixar clar que no li correspon a ell fer les propostes i que aquest assumpte no està a l’ordre del dia, però no ha descartat que ho estigui.

Pressió a Sánchez

Notícies relacionades

Villegas també ha demanat aquest dilluns al president del Govern en funcions, Pedro Sánchez, que es "deixi de personalismes" i de "baralles per les cadires" i arribi a un acord amb Unides Podem per ser investit la setmana que ve.

"El que ha de fer és negociar amb els seus socis preferents i buscar una majoria per a la investidura", ha sentenciat el número dos del partit taronja, abans de recordar a Sánchez que és ell que "té el mandat del Rei per formar Govern".