Bronca interna a JxCat pel pacte a la Diputació

L'alcaldessa de Calella demana humilitat als membres del partit que critiquen l'acord

zentauroepp48975233 politica combo  josep costa  montserrat candini190707171558

zentauroepp48975233 politica combo josep costa montserrat candini190707171558

2
Es llegeix en minuts
Europa Press / Barcelona

El pacte entre JxCat i el PSC a la diputació de Barcelona, no només ha afectat la relació amb ERC, si no que ha derivat en bronca interna a les files posconvergentes.

Aquest diumenge, l'alcaldessa de Calella (Barcelona), Montserrat Candini, (PDECat) ha criticat els seus companys de partit que, com Josep Costa, van injuriar l'acord de la diputació. Candini ha assegurat que ningú li donarà «lliçons sobre que pactar amb el PSC vol dir renunciar» als seus principis i ha demanat intel·ligència, generositat i complicitat per donar respostes a les necessitats de la gent sense renunciar als principis.

En una entrevista aquest diumenge a Rac1 recollida per Europa Press, l'alcaldessa ha criticat que «no hi ha pitjor política que la que fa blocs sanitaris o ideològics. El dogmatisme no serveix per a res», quan li han preguntat pel pacte entre JxCat i el PSC a la Diputació de Barcelona.

Candini ha demanat més humilitat i comprensió i ha afirmat que hi ha veus de la seva formació amb què no se sent identificada: «Alguns obliden que són diputats perquè moltíssima gent del país hem fet tots els esforços a les campanyes, i el 21 de desembre de manera preferent, perquè poguessin ser diputats».

Elconseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, Damià Calvet,ha citat aquest diumengeERC a plantejar a la direcció deJxCat el dilluns una proposta per«revertir els pactes amb els partits del 155»als municipis, després de lescrítiques dels republicans a JxCat per pactar amb el PSC a la Diputació de Barcelona.

Notícies relacionades

«Demano a ERC que ens deixi d'enviar missatges per les xarxes socials i que faci propostes concretes per revertir els pactes amb els partits del 155 en tots els llocs; per exemple, on ha guanyat JxCat, però ERC ha aconseguit l'alcaldia gràcies a pactes amb el PSC», ha declarat als mitjans abans de visitar el barco de Greenpeace 'Rainbow Warrior' a Barcelona.

Calvet ha informat que, quan els arribi aquesta proposta, l'estudiaran i prendran les mesures oportunes: «Hi som a temps. Esperem que demà la direcció d'ERC ens faci una proposta concreta de reversió».