06 juny 2020

Anar al contingut

EXIGÈNCIA DE LA CUP

Retirat el gran retrat del Rei del saló de plens de Tarragona

El consistori, presidit per ERC, el substitueix per una imatge de la mateixa mida que la de Torra

El Periódico

Retirat el gran retrat del Rei del saló de plens de Tarragona

Eloi Tost

El retrat de més de dos metres de Felip VI ja no presideix el saló de plens de l’Ajuntament de Tarragona. Aquest dimarts un equip d’operaris del Museu d’Història de Tarragona el van retirar i el van traslladar al magatzem del museu, on estarà a partir d’ara.

El nou retrat del Rei / ELOI TOST (acn)

L’equip de govern, encapçalat per ERC, va prendre la decisió fa uns dies i dimecres l’ha substituït per l’escut de la ciutat, d’unes dimensions similars. Per complir la llei s’ha col·locat una fotografia del monarca molt més petita i gairebé equivalent a la del president de la Generalitat, Quim Torra.

El portaveu del govern, Xavi Puig, ha explicat que consideraven que “era un contrasentit que una persona que no ha votat mai ningú tingués un lloc tan preeminent al saló del plens” i que en cap cas podia tenir una visibilitat superior a la del president de la Generalitat. “El que ens uneix a tots els tarragonins és l’escut de la ciutat”, ha completat.

La retirada del retrat de Felip VI era una de les mesures que demana la CUP per estudiar entrar en el govern, format per ERC i els comuns. Puig també ha comentat que el plenari votarà sobre la possibilitat de col·locar una pancarta de recolzament als presos independentistes al balcó del consistori, si bé no ha concretat quan es durà a terme.

Des del PSC, la seva portaveu, Sandra Ramos, ha ironitzat sobre el gest simbòlic. “Per a aquest govern la mida importa”, ha assenyalat, i ha atribuït el canvi a un tipus de política “que sembla que agradarà molt” a l’actual executiu. Ramos també ha emfatitzat que entre les files socialistes hi ha molta gent que defensa els valors republicans, concretament “els de la segona república i no els d’una suposada república”. Finalment, ha conclòs que “al cap i a la fi, el Rei continua presidint aquesta sala”.