NOMÉS HI INTERVINDRAN DONES

Seguiu en directe la sessió especial del 'Parlament de les dones'

Un total de 59 diputades i 75 membres d'entitats participen en un debat especial dedicat a reforçar el compromís polític amb el feminisme

zentauroepp48888181 pol parlament dones190701180143

zentauroepp48888181 pol parlament dones190701180143

1
Es llegeix en minuts
Roger Pascual

"La llibertat de les dones no implica l’esclavitud dels homes. El feminisme és també una nova concepció del món. Un món en pau on convisquin, sense marginació ni opressió, homes i dones", sentenciava Montserrat Roig. El nom de l’escriptora catalana, Virginia Woolf i paraules com ‘patriarcat’ i ‘sororitat’ han ressonat aquest dilluns al Parlament en una sessió especial dedicada a reforçar el compromís polític feminista. 

"Avui el Parlament és nostre", ha clamat Núria Pineda, presidenta del Consell Nacional de les Dones de Catalunya (CNDC), entitat que, juntament amb la Cambra catalana, ha impulsat aquesta iniciativa per consensuar una declaració que després serà traslladada a un ple monogràfic del Parlament dedicat a reforçar el compromís polític amb la "realitat de les dones".  "Vosaltres que podeu, legisleu", ha interpel·lat Sílvia Aldavert, coordinadora del grup de treball de salut i drets sexuals i reproductius.

Notícies relacionades

Un total de 59 diputades i 75 membres d’entitats han participat en un debat especial en què s’ha debatut sobre les qüestions que afecten la vida de les dones. La sessió ha començat amb una ovació a Carme Forcadell. Aquest dilluns la batalla partidista ha quedat apartada i totes les forces polítiques s’han unit pel fil lila de la lluita femenista. En les intervencions es va clamar contra la desigualtat salarial, la violència masclista i altres realitats derivades del patriarcat. 

"El feminisme és una cosa massa important per deixar-la en mans d’acadèmics", diu Caytlin Moran, autora de l’hilarant 'Cómo ser mujer'. Tot i que tampoc es pugui deixar-se sol en mans de polítics, les parlamentàries catalanes han volgut visualitzar aquest dilluns que no pensen deixar la lluita fins i tot que assolir la igualtat real.

Temes:

Parlament Dones