Podem manté la pressió sobre Sánchez buscant el recolzament social

Els morats confien que els facin una "proposta formal, detallada, de programa i d'equip de govern"

Celaá assegura que la investidura serà al juliol perquè busquen que "el país es posi a funcionar immediatament"

undefined48354366 pablo-iglesias190527132722

undefined48354366 pablo-iglesias190527132722 / Luca Piergiovanni

1
Es llegeix en minuts
Miguel Ángel Rodríguez

L’estratègia dels de Pablo Iglesias, de cara a aquesta setmana, serà mantenir la pressió sobre el president del govern en funcions, Pedro Sánchez, perquè accepti un Executiu bicolor. Els morats, que ja es van reunir la setmana passada amb els sindicats, els actors socials i els ambaixadors de països de la UE, es reuniran en els pròxims dies amb diversos col·lectius buscant el recolzament social que faci torçar el braç el líder del PSOE. 

La portaveu del Consell de Coordinació de PodemNoelia Vera, ha assegurat que esperen que Sánchez els presenti una "proposta formal, detalla, de programa i d’equip de govern" per tirar endavant la investidura. Així, ha insistit que, de moment, cap membre del Govern els ha fet cap proposició en ferm.

"S’ha de replantejar l’estratègia", ha dit Vera sobre el camí escollit per Sánchez. Els d’Iglesias es mantenen instal·lats en la idea que el dirigent socialista està buscant l’abstenció, o fins i tot el recolzament, de Cs per no veure’s lligat a les polítiques socials que enarbora Unides Podem. No obstant, consideren que davant del no d’Albert Rivera, a Sánchez no li quedarà cap altra possibilitat, excepte si es va a una repetició electoral, que acudir a ells. 

Govern al juliol

No obstant, tot i que el recolzament d’Unides Podem no estigui tancat, la portaveu del Govern, Isabel Celaá, ha assegurat, aquest dilluns, que la "voluntat" de Sánchez és que la investidura com a president "sigui al juliol" perquè volen que "el país es posi a funcionar immediatament".

Notícies relacionades

"La nostra voluntat és que la investidura sigui al juliol i estem treballant profundament" perquè sigui al juliol i no a l’agost ni al setembre", ha explicat Celaá als periodistes abans d’assegurar que "hi ha prou elements a sobre de la taula per poder fer-ho així".

En aquest sentit, el ministre de Cultura en funcions, José Guirao, s’ha mostrat "optimista" sobre la conformació d’aquest nou govern i ha traslladat la seva "plena confiança" que, al llarg d’aquest mes, es pugui "desbloquejar la situació", ja que "no hi ha cap altra alternativa, excepte la repetició electoral i això sembla que no ho vol ningú".