TENSIONS INTERNES

Budó incompleix el règim d'incompatibilitats del PDECat des que és consellera

La portaveu del Govern es resisteix a deixar el seu càrrec al capdavant de l'àrea territorial de Barcelona Comarques del partit

GRAFCAT430  BARCELONA  11 06 2019 -La consellera de la presidencia y portavoz del Govern  Meritxell Budo  durante la rueda de prensa posterior a la reunion semanal del Govern en la ha pedido que se ponga en libertad a los  presos politicos  cuando acabe el juicio contra los lideres del  proces   que esta semana intervendran en el turno de la ultima palabra  en lo que la consellera ha augurado que sera  un ejercicio de dignidad  EFE  Andreu Dalmau

GRAFCAT430 BARCELONA 11 06 2019 -La consellera de la presidencia y portavoz del Govern Meritxell Budo durante la rueda de prensa posterior a la reunion semanal del Govern en la ha pedido que se ponga en libertad a los presos politicos cuando acabe el juicio contra los lideres del proces que esta semana intervendran en el turno de la ultima palabra en lo que la consellera ha augurado que sera un ejercicio de dignidad EFE Andreu Dalmau / Andreu Dalmau (EFE)

1
Es llegeix en minuts
ACN

Meritxell Budó incompleix el règim d’incompatibilitats del PDECat des que va ser nomenada consellera de Presidència i portaveu del Govern el 24 de marçportaveu del Govern. Els estatuts vigents del partit neoconvergent impedeixen que un membre de la seva direcció ocupi alhora una conselleria de l’Executiu. I així li ho han fet saber des de la direcció del partit a Budó. Aquesta, no obstant, es mostra reticent a deixar de ser la responsable de l’àrea d’Àmbit Territorial de Barcelona Comarques del PDECat, segons informa l’agència ACN citant fonts coneixedores d’aquestes converses entre el partit i la consellera.

La formació independentista ha decidit donar a Budó un termini de temps perquè renunciï voluntàriament al càrrec que ocupa en la direcció del partit. Fonts de l’executiva adverteixen, no obstant, que si passat l’estiu Budó continua ocupant la carpeta de Barcelona Comarques, la direcció que presideix David Bonvehí es plantejarà prendre alguna mesura per forçar la consellera a abandonar el càrrec.

La consellera de Presidència i portaveu del Govern forma part del sector del PDECat més crític amb Bonvehí. De fet, el nom de Budó sona entre els possibles per liderar el nou espai de JuntsXCat, que s’ha de redefinir passat l’‘impasse’ estival. 

Pròxima a Turull i Puigdemont

Budó estaria esperant que es reorganitzés l’entorn de PDECat i JuntsXCat per prendre alguna decisió sobre el seu càrrec en el partit. La consellera ha expressat en alguna ocasió l’opinió que no seria “cap drama” que el PDECat s’integrés a l’espai “ampli i transversal” de JuntsXCat.

Notícies relacionades

Budó és membre de l’executiva del PDECat des del 22 de juliol del 2018, quan va ser elegida en l’assemblea que va situar Bonvehí com a president del partit i que va apartar Marta Pascal de la coordinació general. Pròxima a Jordi Turull i a Carles Puigdemont, va substituir Elsa Artadi com a consellera de Presidència i portaveu del Govern de Quim Torra quan Artadi es va presentar a les eleccions municipals de Barcelona.

Aquesta no ha estat una bona setmana per a Budó. La portaveu ha sigut notícia per negar-se a contestar una pregunta en castellà en la roda de premsa posterior al Consell Executiu.  Després de les eleccions del 26-M, i també en una roda de premsa, la portaveu va protagonitzar una picabaralla amb una periodista a l’insistir que l’independentisme havia guanyat a Barcelona, afirmació que els números desmenteixen.