després de la seva maniobra en els pressupostos d'andalusia

Vox proclama el seu "dret" a tenir conselleries a la Comunitat de Madrid

"Si el PP o Cs en tenen quatre, Vox n'ha de tenir dos", avisa Abascal

GRAF5436. TOLEDO, 08/06/2019.- El presidente de Castilla-La Mancha, Emiliano García-Page asiste a un acto de jura de bandera civil junto a 800 civiles que lo han solicitado. En la imagen Javier Ortega Smith de VOX, asiste a la jura.- EFE/Ismael Herrero

GRAF5436. TOLEDO, 08/06/2019.- El presidente de Castilla-La Mancha, Emiliano García-Page asiste a un acto de jura de bandera civil junto a 800 civiles que lo han solicitado. En la imagen Javier Ortega Smith de VOX, asiste a la jura.- EFE/Ismael Herrero / Ismael Herrero (EFE)

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

Vox ha insistit aquest dijous que tenen "dret" a tenir conselleries a la Comunitat de Madrid, proporcionalment al nombre d’escons que han obtingut a l’Assemblea, tot i que també han admès que és una cosa que "per descomptat, s’està negociant" i no està "tancada". 

El secretari general de Vox i candidat a l’Ajuntament de Madrid, Javier Ortega Smith, ha declarat, en una entrevista a RNE, que la candidata a la Comunitat i presidenta de Vox Madrid, Rocío Monasterio, "ha sigut molt clara" quan ha demanat el que els correspon "per dret propi" i no perquè els ho "regalin". 

"Hem vingut i tenim dret a tenir conselleries, la part proporcional, és a dir, entrar en el govern", ha remarcat Ortega Smith, que ha indicat que la "generositat" que van demostrar amb la coneguda com a "via andalusa" s’ha vist després que no funciona perquè "del pactat, res". Precisament, el partit ultradretà va arrencar dimecres en aquesta autonomia la inclusió del terme "violència intrafamiliar" a canvi de no tombar els pressupostos regionals. 

Els comptes d’Abascal

Notícies relacionades

Per la seva banda, en una entrevista a ‘La Razón’, el president del partit, Santiago Abascal, ha sigut preguntat per si li val estar en el govern en llocs de segon nivell, al que ell ha contestat que a ells els val amb "representar els espanyols" que els han votat i que, per a això, demanaran una "representació proporcional". 

"Serem sensibles, assenyats i no plantejarem l’impossible, però volem que se’ns respecti", ha apuntat Abascal, que ha indicat que no s’estan plantejant un segon nivell en cap cas: "El que estem plantejant és que si un té quatre conselleries, un partit com Vox, que té la meitat d’escons, en tindrà dos".  Aquí ha afegit que ja veuran quines són aquestes dues conselleries perquè creu que aquesta decisió "excedeix de la responsabilitat del president del partit, i fins i tot de la mateixa comissió negociadora."