crisi diplomàtica

Rússia cita l'ambaixador espanyol per unes declaracions "no amistoses" de Borrell a EL PERIÓDICO

Moscou adverteix que les paraules del ministre, que havia qualificat el Kremlin d'"enemic" i "amenaça", "danyen les relacions bilaterals"

undefined47996676 file photo  spain s foreign minister josep borrell talks dur190503184515

undefined47996676 file photo spain s foreign minister josep borrell talks dur190503184515 / Javier Barbancho

1
Es llegeix en minuts
Marc Marginedas
Marc Marginedas

Periodista

Especialista en països de l'antiga Unió soviètica i el món àrab-islàmic.

ver +

La tensió torna a presidir les relacions bilaterals entre Madrid i Moscou, un any i mig després que els dos governs intercanviessin durs retrets a causa de les acusacions d’ingerència russa en la crisi catalana. El Ministeri d’Exteriors rus ha convocat aquest dimarts l’ambaixador espanyol, Fernando Valderrama, per protestar per les recents declaracions realitzades pel ministre Josep Borrell a EL PERIÓDICO en les quals qualificava Rússia de "vell enemic i amenaça".

En un comunicat, l’Executiu rus ha informat de la convocatòria el representant espanyol, durant la qual la part russa ha expressat el seu "desconcert" i els seus "laments" per les "declaracions inamistoses realitzades pel ministre d’Exteriors, Unió Europea i Cooperació en la seva entrevista amb l’edició d’‘El Periódico’" difosa el 23 de maig. La diplomàcia russa ha puntualitzat que aquestes paraules "danyen les relacions entre Rússia i Espanya, la mútua percepció de les relacions bilaterals com a amistoses, de partenariat i avantatjoses per a les dues parts, el que ha sigut reconegut en tots els documents oficials firmats entre els dos països en els últims anys". 

Notícies relacionades

Durant l’entrevista, difosa el 23 de maig, Borrell, preguntat sobre la posició geopolítica de la Unió Europea en aquesta època de canvi, va respondre: "El nostre aliat (EUA) ens dona l’esquena. El nostre vell enemic, Rússia, torna a dir 'aquí estic jo' i a ser una amenaça i la Xina apareix com un rival. És el que fa més urgent i més necessari que els europeusuneixin forces”.

       

Temes:

Josep Borrell