Cs exigeix als barons del PSOE renegar de Sánchez per aconseguir el seu recolzament

Villegas demana als líders socialistes que es posicionin contra els independentistes i a favor del 155

El líder liberal no descarta reunir-se amb Vox a l'hora de pactar governs autonòmics i locals

undefined48364784 villegas-roca190528124511

undefined48364784 villegas-roca190528124511 / JOSE LUIS ROCA

1
Es llegeix en minuts
Miguel Ángel Rodríguez

En aquelles Comunitats Autònomes i municipis on el PSOE necessita el recolzament de Cs per governar, els del puny i la rosa hauran de girar l’esquena al seu president, Pedro Sánchez, per aconseguir el beneplàcit dels taronges. Així ho ha explicat el secretari general de Ciutadans, José Manuel Villegas, que ha exigit als barons socialistes que "reneguin de les polítiques de Sánchez de pactar amb els separatistes i amb els populistes". Una condició que s’hauria de reflectir en un posicionament favorable a l’aplicació de l’article 155 a Catalunya

La "nova era" que s’obre, segons Villegas, portarà el seu temps en acords de governabilitat en tots els nivells de l’administració. En aquestes negociacions, els d’Albert Rivera buscaran el seu soci preferent, el PP de Pablo Casado, tot i que no rebutgen arribar a una entesa amb el PSOE, malgrat que ho veuen difícil. En aquest sentit, Villegas ha posat èmfasi en la necessitat que els dirigents territorials socialistes que vulguin el seu suport hauran d’atrevir-se a "enarborar polítiques diferents de les que està aplicant" el president en funcions. 

Els taronges buscaran, segons el seu secretari general, entrar en governs autonòmics i municipals –cosa que no van fer després de les eleccions del 2015– per poder implementar mesures pertanyents al seu programa electoral. No obstant, Villegas ha aclarit que també es podria donar l’opció que recolzin executius sense entrar-hi, tot i que no seria la via preferible. 

No resol els dubtes sobre Vox

Notícies relacionades

Si Ciutadans buscarà els vots del partit d’ultradreta allà on els necessiti continua sent una incògnita. Villegas no ha aclarit quina serà la seva relació amb el partit de Santiago Abascal i ha deixat oberta la porta una reunió amb ells.

"Farem pactes liberalscentratsmoderats, amb partits que estigiun a prop d’aquesta moderació i els altres hauran de decidir com es posicionen", ha assenyalat, intentant no vincular les seves negociacions amb Vox com ja van fer a Andalusia