DIVORCI SI CS PACTA AMB VOX

Cs ignora l'advertència de ruptura de Valls i fia els seus acords a un comitè

Carrizosa recorda que "hi va haver polèmica pel pacte a Andalusia", però que l'alcaldable "va seguir amb la campanya"

zentauroepp45302509 barcelona 02 10 2018  pol tica   debate de politica general 190412095654

zentauroepp45302509 barcelona 02 10 2018 pol tica debate de politica general 190412095654

1
Es llegeix en minuts
Júlia Regué
Júlia Regué

Cap de la secció de Política.

Especialista en política.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El líder de Ciutadans al Parlament de Catalunya, Carlos Carrizosa, s’ha fet el desentès a l’advertència llançada per Manuel Valls sobre una ruptura "total i definitiva" a Barcelona en el cas que els taronges pactin amb Vox la governabilitat de municipis i comunitats autònomes.

"Ja hi va haver certa polèmica en campanya sobre el pacte al qual vam arribar a Andalusia amb el PP i, malgrat això, [Valls] va continuar, es va presentar i vam obtenir aquests resultats", ha etzibat Carrizosa, que, sense embuts, ha admès que a les seves files esperaven unes xifres "potser millors" al passar per les urnes: "Ell mateix va reconèixer que el resultat no s’havia ajustat a les expectatives que tots teníem", ha apuntat sobre el discurs que va pronunciar l’alcaldable la nit electoral.

Carrizosa ha demanat calma respecte als pactes, perquè no vol "fer càbales" sobre possibles aliances o vetos per desbancarErnest Maragall tan sols 48 hores després de les eleccions. Això sí, ha explicat que totes les decisions sobre els acords en la candidatura de Barcelona pel Canvi - Cs es prendran en un altre comitè configurat per tres membres del partit taronja (Carlos Carrizosa, Joan García i Jordi Cañas) i tres independents de la plataforma (l’exministre socialista Celestino Corbacho, un dels gurus de la campanya, Guillermo Basso, i el número 11 a la papereta, Carlos Rivadulla). D’ells dependrà la vida municipal de la seva aliança. "Qualsevol acord de coalició al final haurà de ser ratificat i negociat al si d’aquest òrgan", ha confirmat Carrizosa.

Notícies relacionades

Una vegada lligat, s’elevarà la proposta al comitè nacional de negociació de governs, creat pel partitd’Albert Rivera, que valora les aliances i resol l’acord que més els convé a cada racó d’Espanya valorant la seva "viabilitat" i "conveniència". 

Preguntat per la possibilitat que els membres de Cs i els independents que acompanyen Valls no arribin a donar-se les mans, ha comentat que es van registrar com a coalició a efectes electorals i que, per tant, provaran d’arribar al consens, tot i que és evident que els tres taronges (María Luz Guilarte, Paco Sierra i Marilén Barceló) es veurien obligats a respondre a les directrius del seu partit. "No contemplem aquests escenaris previs ni que hi hagi discrepàncies, no només a Barcelona, sinó a qualsevol altre lloc", ha puntualitzat.