entrevista a Rac-1

Junqueras, convençut que el Parlament Europeu no el suspendrà si és diputat

El president d'ERC i candidat a les europees creu que "com a mínim" podrà participar en la sessió constitutiva de l'Eurocambra, prevista per al 2 de juliol

junqueras-en-rac-1 / periodico

2
Es llegeix en minuts
Efe / Barcelona

El líder d’ERC candidat a les eleccions europeesOriol Junqueras, ha manifestat aquest divendres la seva convicció que l’Eurocambra "no tirarà la pilota" al Tribunal Suprem i que, a diferència del que pot passar al Congrés, no li suspendrà l’acta d’eurodiputat si resulta electe. Així s’ha expressat Junqueras des de la presó de Soto del Real (Madrid) en una entrevista en directe amb l’emissora RAC1, l’últim dia de la campanya de les municipals i europees del pròxim diumenge.

Junqueras està convençut que podrà recollir al Congrés dels Diputats l’acta de diputat del Parlament Europeu, si és elegit, i participar "com a mínim" en la sessió constitutiva de l’Eurocambra, prevista per al 2 de juliol. Preguntat per si creu que la Mesa del Congrés presidida per Meritxell Batet el suspendrà de diputat de la Cambra Baixa, ha afirmat que "ja ho veurem", però en canvi ha rebutjat que això pugui passar a l’Eurocambra. "Estic convençut que el Parlament Europeu no tirarà la pilota al Suprem; a ningú se li ocorrerà suspendre un diputat", ha augurat.

Junqueras, en aquest sentit, ha apel·lat a aprofitar el pròxim diumenge l’oportunitat "formidable" de, d’una banda, poder expressar-se a l’Eurocambra i, per l’altra, combinar-ho amb un alcalde "sobiranista" a Barcelona, amb referència al candidat d’ERC, Ernest Maragall. D’altra banda, el diputat pres ha comentat la seva salutació amb el president del Govern en funcions, Pedro Sánchez, durant la sessió constitutiva del Congrés dels Diputats. Ha explicat que li va traslladar a Sánchez els seus dubtes sobre si el podia saludar, per si això podia perjudicar la seva imatge, i que llavors el líder del PSOE li va contestar "no et preocupis" i li va allargar la mà.

Parlar "tots junts"

Notícies relacionades

En la breu conversa, Junqueras, segons la seva versió, va plantejar la necessitat de parlar "tots junts" per solucionar el conflicte català, en un diàleg en què es pugui conversar "de tot", ha afegit. Ha apuntat així mateix que no s’hauria de reduir la base sobiranista: "És com la gent que diu que això s’arregla sent menys –sobiranistes–. És impossible que guanyem si cada vegada som menys o arreglar-ho sense voluntat de diàleg amb tot el món", ha conclòs.

Quant al seu rebuig de la llista unitària sobiranista per a les europees que li va proposar l’expresident català i líder de JxCat, Carles Puigdemont, Junqueras ho ha justificat perquè el projecte d’ERC "s’explica per si sol". Així mateix, l’exvicepresident del Govern ha manifestat la seva convicció que presentar-se per separat permet "respectar la pluralitat" d’opcions polítiques dins de l’espai sobiranista, per facilitar així que els electors puguin votar la que creguin més "oportuna".