EL PROCÉS PER L'1-O

El Suprem preveu acabar el judici del procés l'11 o el 12 de juny

Els informes de l'acusació serien el dia 3 i els de la defensa una setmana després

La data definitiva depèn que aquest dijous acabi la prova pericial i els vídeos de la pròxima setmana

zentauroepp46300404 graf8913  madrid  18 12 2018   el magistrado manuel marchena181227132131

zentauroepp46300404 graf8913 madrid 18 12 2018 el magistrado manuel marchena181227132131 / Ballesteros

1
Es llegeix en minuts
Ángeles Vázquez

El tribunal que jutja el procés calcula que el judici quedi vist per a sentència el dia 11 o 12 de juny, segons fonts jurídiques. Aquella última setmana està previst que siguin les defenses les que exposin els seus informes entre el dilluns i el dimarts. En funció del que s’allarguin i si els acusats decideixen utilitzar el seu dret a l’última paraula la vista s’hauria d’estendre fins dimecres.

El torn de les acusacions s’haurà produït el dia 3. Tenint en compte que el tribunal i les parts han parlat que els informes de cada part es prolonguin durant unes dues hores, amb aquell dia serà suficient perquè els fiscals, les advocades de l’Estat i l’acusació que exerceix Vox defensin les seves conclusions definitives per a cadascun dels 12 acusats. Els advocats defensors disposaran d’una setmana per preparar-se els informes amb què defensaran la seva petició d’absolució dels seus clients.

Notícies relacionades

Segons les fonts jurídiques consultades, s’ha calculat que els acusats que ho desitgin s’estenguin uns 15 minuts per fer ús del seu dret a l’última paraula, previst perquè puguin afegir allò que considerin que ha quedat fora del judici i és necessari per a la seva defensa. 

100 vídeos només del fiscal

Però per arribar a aquesta exactitud serà necessari que també es compleixi la previsió anterior, consistent que aquest dijous concloguin els pèrits proposats i la pròxima setmana es projectin tots els vídeos acceptats com a prova documental. Només la Fiscalia ha proposat 100 visionaments i s’ignora si es repeteix amb alguna petició de la defensa. En qualsevol cas, si la prova s’estengués també es podria habilitar el pròpxim dijous, que encara no està assenyalat.