NOU DESAFIAMENT INDEPENDENTISTA

ERC no acudirà a la ronda de consultes amb el Rei per proposar un candidat a president del Govern

zentauroepp48257432 junqueras rufian190521101820

zentauroepp48257432 junqueras rufian190521101820 / BALLESTEROS

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Nou desafiament dels partits independentistes. ERC no enviarà cap representant a la ronda de consultes amb Felip VI per proposar un candidat a la Presidència del Govern, mentre que Junts per Catalunya sí que acudirà a la Zarzuela, però vol enviar el seu diputat electe Jordi Sànchez.

Esquerra es decanta per seguir la tradició de fa dues legislatures i descarta enviar a l’audiència amb el Rei a Oriol Junqueras, pres a Soto del Real. Fonts republicanes han argumentat que "ERC no reconeix el Rei com a interlocutor vàlid després que no volgués rebre Carme Forcadell i després del 3 d’octubre".

Aquest migdia, el portaveu i diputat d’ERC, Gabriel Rufián, ha publicat aquest tuit:  

Ronda de contactes obligatòria

Notícies relacionades

La ronda de contactes del Rei amb els representants que designin els grups del Congrés és d’obligat compliment abans d’una investidura. La fórmula utilitzada ha permès històricament que no només assisteixin a aquesta ronda els portaveus o diputats de les formacions que tenen representació a la Cambra baixa, sinó també els seus dirigents.

D’aquesta manera, la suspensió dels presos com a diputats que debat la Mesa no impediria la seva designació per part dels partits. Una altra cosa seria si, en el cas de continuar empresonat, el Suprem denegués la seva sortida per exercir aquesta tasca de representació política.