REBUTJA LA SALUTACIÓ SÁNCHEZ-JUNQUERAS

Álvarez de Toledo reclama reprovar Batet si no suspèn "avui mateix" els presos

La diputada popular al Congrés ha dit sobre l'alcaldable del PP a Santa Coloma, David Zambrana, que és una persona "seriosa, responsable i de confiança, que té una proposta sòlida per a la ciutat".

d7qcnmjxsaejlqp

d7qcnmjxsaejlqp

3
Es llegeix en minuts

La diputada del PP al Congrés, Cayetana Álvarez de Toledo, ha assegurat aquest dijous que el seu grup presentarà una petició de reprovació contra la presidenta de la cambra, Meritxell Batet, si no suspèn "avui mateix" els diputats encausats per impulsar l’1-O.

Ho ha dit en les declaracions als periodistes, acompanyada del secretari general del PP català, Daniel Serrano, i del candidat popular a l’alcaldia de Santa Coloma de Gramenet, David Zambrana, abans de passejar-se pel mercat del barri de Singuerlín.

Álvarez de Toledo ha explicat sobre l’alcaldable del PP, David Zambrana, que han vingut a la ciutat colomenca per donar suport a “aquest magnífic candidat a l’alcaldia”, una persona “seriosa, responsable i de confiança, que té una proposta sòlida per a la ciutat”. “Per a nosaltres és important que el PP tingui com més força a Catalunya, millor, perquè hi haurà més democràcia, més igualtat i més seguretat, que sabem que són prioritats aquí a Santa Coloma", ha conclòs.

Sobre els presos

La diputada entén que el reglament del Congrés concreta que els diputats empresonats "han de ser suspesos de manera automàtica”i creu que el Tribunal Suprem ha emplaçat Batet aquest dijous a complir les normes de la Cambra.

Per Álvarez de Toledo, la sessió constitutiva del Congrés de dimarts va ser "delirant, humiliant per als demòcrates que van haver de contemplar com els presos acusats de gravíssims delictes contra la democràcia es passejaven pels passadissos amb absoluta normalitat".

"Saltant-se les restriccions establertes pel Suprem i jurant els seus càrrecs en un obert desafiament al que estipulen les lleis i les sentències del TC. Hi va haver presos i persones no preses que van jurar pel mandat popular de l’1-O o per la república catalana. Són juraments que trenquen el sentit de la Constitució, que l’anul·len i la buiden i converteixen en invàlids aquests juraments", ha afegit.

La diputada ha qualificat de passiva l’actitud de Batet, cosa que atribueix a un dilema de la presidenta i del president en funcions del Govern, Pedro Sánchez, perquè "els colpistes puguin arribar a acords sobre l’erosió de la llibertat i la igualtat dels espanyols".

“És intolerable mirar-s’ho per a un altre costat i que es jugui amb les institucions per motius electorals. Batet està anteposant els interessos personals del senyor Sánchez per a la seva investidura a l’interès general dels espanyols, de la democràcia i de la Constitució”, ha afegit.

Indults

Álvarez de Toledo també ha destacat que els populars han presentat al Congrés una reforma de la llei d’indults perquè no puguin ser indultades les persones condemnades per delictes de rebel·lió, sedició o "greus delictes contra la democràcia".

"Hi ha una altra imatge que suportem amb vergonya democràtica, que és veure com el senyor Junqueras s’acostava al senyor Sánchez, com es donaven la mà i com un deia 'hem de parlar' i l’altre contestava 'parlarem’. ¿De què ha de parlar el senyor Sánchez amb un colpista?", ha qüestionat.

Audiència amb el Rei

Notícies relacionades

També ha criticat el fet que els independentistes al Congrés vulguin que siguin els diputats presos els que es reuneixin amb el Rei després de la constitució de la Cambra Baixa. Ha qualificat d’“esperpènticaquest episodi del delirant desafiament del separatisme, del colpisme a una gran democràcia".

Quan li han preguntat si el Rei s’hauria de negar a rebre’ls, ha replicat que l’obligació de Batet i de Sánchez és que aquestes persones "no estiguin en condicions de portar aquest desafiament fins al ridícul punt de reunir-se un colpista amb el cap de l’estat d’una democràcia constitucional".