DELICTES D'ESTAFA I FALSIFICACIÓ

Tres detinguts per vendre uns 20 cotxes amb els quilòmetres i la ITV falsejats

Un dels arrestats era un mecànic de l'Hospitalet, que manipulava el quilometratge real del vehicle i feia factures falses de treballs de manteniment

El Govern examina a 152 mossos para la guardia de Torra

El Govern examina a 152 mossos para la guardia de Torra

1
Es llegeix en minuts

La Unitat d’Investigació dels Mossos d’Esquadra de Martorell ha detingut tres presumptes estafadors per haver venutuna vintena de vehicles amb els quilòmetres, les revisions i la fitxa d’inspecció tècnica (ITV) falsejats, i les víctimes de les estafes són compradors de tot Espanya.

En un comunicat, la policia catalana ha explicat que el principal estafador es dedicava a comprar vehicles fora de Catalunya amb molts quilòmetres però de menys de deu anys d’antiguitat, i quan els tenia al seu nom els portava a un taller mecànic de l’Hospitalet de Llobregat.

Un dels detinguts és el mecànic d’aquest taller, que eraqui manipulava el quilometratge real del vehicle simulant que en tenia menys; a més, feia factures falses de treballs de manteniment que mai s’havien fet.

Així mateix,denunciaven la pèrdua o el robatori de la fitxa d’inspecció tècnica per passar una nova inspecció on ja constaven les dades manipulades, i sol·licitaven un nou permís de circulació amb la nova vigència de la ITV amb els quilòmetres modificats.

Notícies relacionades

Després posaven a la venda aquests vehicles en pàgines d’Internet de compravenda de segona mà –el tercer detingut s’encarregava de gestionar alguns anuncis als portals.

Les detencions dels tres implicats es van fer el 2, 3 i 14 de maig –el principal sospitós ja va ser detingut l’11 de març després d’un primer cas– com a presumptes autors d’una vintena de delictes d’estafa i falsificació de document públic.