CITA AMB LES URNES

Celestino Corbacho torna a l'Hospitalet amb un nou vestit polític

L'exalcalde i exministre socialista protagonitza un míting de Cs com a número tres de la llista de Valls a Barcelona

Arrimadas se'n desfà en elogis i etziba que Núria Marín «viu de les rendes» del seu mandat

zentauroepp48105357 hospitalet 11 05 2019  arrimadas y corbacho en l hospitalet 190511133255

zentauroepp48105357 hospitalet 11 05 2019 arrimadas y corbacho en l hospitalet 190511133255 / NGEL GARCIA

2
Es llegeix en minuts
Júlia Regué
Júlia Regué

Cap de la secció de Política.

Especialista en política.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

L’exministre Celestino Corbacho va tornar aquest dissabte a l’Hospitalet de Llobregat, la ciutat que va dirigir durant 14 anys com a alcalde del PSC. Però no va ser un retrobament fútil: va tornar acompanyat per nous companys de fila i sota noves sigles, les de Ciutadans (Cs) per recolzar el contrincant taronja de qui va ser la seva afillada i ungida successora, l’alcaldessa Núria Marín. 

No obstant, la seva arribada no va generar enrenou. Els organitzadors de la cita van haver de retirar algunes de les cadires que havien alineat degudament abans que el rellotge marqués les 11 del matí. Prop d’un centenar de persones es van reunir al parc de les Planes per escoltar-lo, tot i que la que es va emportar totes les peticions de selfies, salutacions i abraçades va ser la líder de Cs i diputada electa al Congrés, Inés Arrimadas

Els oradors van haver de mesurar les crítiques cap als socialistes per no trepitjar el lapse de temps que Corbacho va ocupar el comandament. Va compaginar la seva vara amb el càrrec de president de la Diputació de Barcelona fins que el 2008 va ser designat ministre de Treball i Immigració pel llavors president del Govern, José Luís Rodríguez Zapatero. Dos anys més tard, va deixar el lloc per reforçar les llistes a les autonòmiques i a poc a poc es va anar distanciant de les tesis del PSC fins a l’abandonament definitiu de les seves files el gener del 2018. El seu nou repte polític se situa a l’Ajuntament de Barcelona, com a número tres de la llista de Manuel Valls.

És el millor alcalde que ha tingut aquesta ciutat perquè la va canviar de dalt a baix, va donar oportunitats i va dinamitzar els barris. Però Marín no pot viure de les rendes del que va fer Corbacho. Aquella època va passar i el que tenim ara és favoritisme, continuisme i partidisme”, va assegurar Arrimadas. Amb aquest pretext, va voler alertar els veïns que el seu vot «pot acabar en un tripartit amb ERC i Podem» si trien la papereta del PSC el pròxim 26 de maig. 

Notícies relacionades

Després d’unes paraules de record i homenatge a Alfredo Pérez Rubalcaba, Corbacho va treure pit de la seva obra de govern a la segona ciutat catalana, sense entrar a valorar en cap moment els mandats de la seva successora. Això sí, es va esforçar a deixar clar que es postula com a independent i que no milita en el partit que ara l’acull. 

Quan em miro al mirall sempre em veig cara de govern. No em pregunteu què és. És una cara diferent. Però no m’agradaria canviar-la a partir del 27-M i dir-me ‘Celestino, t’ha canviat la cara i ara tens cara d’oposició’”, va confessar, i va demanar així el vot als “amics” dels veïns de l’Hospitalet, als empadronats a Barcelona, en definitiva, els únics que el poden votar en els comicis que s’acosten.