Saül Gordillo al·lega davant la jutge pressions per a l'emissió dels anuncis de l'1-O

L'advocat del director de Catalunya Ràdio ha demanat el sobreseïment de la causa oberta sobre el seu defensat

Assenyala Martí Patxot i Núria Llorach com els qui li exigien la difusió de la propaganda

jcortadellas32405774 160114105350

jcortadellas32405774 160114105350

1
Es llegeix en minuts
Agencias

El director de Catalunya Ràdio, Saül Gordillo, ha al·legat davant la jutge del Jutjat d’Instrucció 13 de Barcelona, Alejandra Gil, que el director de màrqueting de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) Martí Patxot i la presidenta en funcions de la CCMA, Núria Llorachel van pressionar perquè emetés els anuncis de l’1-O, segons consta en un recurs de reforma contra l’ordre de processament presentada pel seu advocat Carles Monguilod. Gordillo, Patxot i Llorach han de comparèixer el pròxim dijous 10 de maig amb el director de TV-3, Vicent Sanchis, acusats de desobediència.

En l’escrit del lletrat es remarca que Gordillo va ser pressionat en diferents correus creuats per fer-lo assumir, "de manera injustificada i fins a cert punt indecent", unes responsabilitats en l’emissió de la propaganda del referèndum que de cap manera podia tenir.

"Ni va donar la seva conformitat perquè s’emetessin els anuncis institucionals del referèndum, ni tenia competències per a això, ni tampoc tenia la infraestructura tècnica pertinent", destaca Monguilod, que assenyala que tampoc podia, en cap cas i pel mateix motiu, ordenar la suspensió d’emissions propagandístiques que ja estaven en marxa.

Gordillo "ja intuïa que era una autèntica trampa que li estaven parant les dues persones", fent-lo partícip d’una responsabilitat que ja preveien ells que anaven a haver d’assumir", i que el processat es negava reiteradament a acceptar. Segons l’advocat de Gordillo, tant Patxot com Llorach van articular un pla premeditat per ampliar o expandir aquestes possibles responsabilitats penals involucrant així altres persones en la seva estratègia "de socialització del mal" si les seves accions arribaven al jutjat.

Notícies relacionades

L’advocat ha assegurat que Gordillo va respondre "no tinc objecció dins de les meves competències. Endavant" per intentar sortir del bucle constituït per la pressió (que qualifica d’insuportable) a què s’estava veient sotmès per part de la seva superiora jeràrquicaNúria Llorach, i el seu homòleg, Martí Patxot.

Segons l’escrit, tots dos "li estaven sol·licitant insistentment una autorització totalment innecessària", ja que l’emissió de la publicitat quedava clarament fora del seu àmbit de competències. El lletrat afirma que Gordillo "no ha tingut mai ni té cap competència per decidir l’emissió de la publicitat en els mitjans que dirigeix", ni competència per decidir el cessament de l’emissió de la publicitat, de manera que ha demanat el sobreseïment de la causa.