Creu de Sant Jordi per a Núria de Gispert malgrat els seus tuits insultants

L'expresidenta del Parlament va ser reprovada per la Cambra catalana per haver exigit a Arrimadas que marxés a Cadis

Ha reiterat les constants desqualificacions a Twitter durant mesos contra rivals polítics

fcasals41110858 barcelona 28 11 2017 funeral del fiscal jefe de catalunya j 181005140342

fcasals41110858 barcelona 28 11 2017 funeral del fiscal jefe de catalunya j 181005140342 / FERRAN NADEU

2
Es llegeix en minuts
Fidel Masreal

Aquest dimarts el Consell Executiu va fer públics els noms de les 29 personalitats i de les 15 entitats reconegudes amb la Creu de Sant Jordi per la defensa de la identitat de Catalunya “o en el pla cívic i cultural”. Entre elles, el futbolista Leo Messi –condemnat per tres delictes fiscals– i l’expresidenta del Parlament, Núria de Gispert, reprovada pel Parlament pels seus reiterats insults a través de Twitter, en especial a la líder de l’oposició, Inés Arrimadas.

La Generalitat va divulgar un breu resum dels motius pels quals concedeix el guardó a cadascun dels premiats. En el cas de Núria de Gispert, es tracta d’un "agraïment a la seva tasca com a 13a presidenta del Parlament de Catalunya durant gairebé cinc anys".  De Gispert ha protagonitzat diferents tuits polèmics en els últims anys. Els més recordats, els dedicats a la líder de Ciutadans, Inés Arrimadas, que segueixen en l’actualitat. Aquest mateix dilluns, arremetia contra la dirigent de Ciutadans, a qui un integrant de la mesa electoral no va donar la mà diumenge: "Et queden quatre dies; el teu èxit ha sigut efímer; com pots criticar que no et saludin quan tu no has parat d’escopir bilis contra dos milions de catalans. Fes ràpid les maletes, que no se t’escapi el tren". O divendres passat: "Aviat podràs tornar a casa teva, que no és la casa de ningú. I t’oblidarem molt ràpidament". Preguntada per aquests missatges, la portaveu del Govern, Meritxell Budó, va afirmar que ha sigut Arrimadas la que "ha decidit marxar a Madrid" com a diputada al Congrés.

Notícies relacionades

Aquesta desqualificació a Arrimadas s’ha convertit en una constant. El novembre del 2017, les desqualificacions van arribar a l’extrem d’aconsellar a Arrimadas "tornar a Cadis". Hores més tard, es va disculpar per les seves paraules. Però l’octubre del 2018 va dedicar aquest missatge per Twitter a Arrimadas: "És una inepta i una ignorant. No sap d’economia, no sap d’inversions, no sap de res. I sempre fa un mateix discurs derrotista. ¡Es deu trobar molt malament a Catalunya! ¡Deu enyorar el seu poble! ¿Qui l’obliga a ser aquí?".  

Reprovada pel Parlament

Els tuits amb insults i traç gruixut de l’exconsellera no s’han limitat a Arrimadas. Ha titllat de “botifler” el seu excompany d’Unió, Ramon Espadaler, per les seves tesis contràries a la independència; d’“idiota”, la candidata del PP Cayetana Ávlarez de Toledo, i de "venuda i comprada", la del PSC, Meritxell Batet. Sobre el premi a De Gispert, el seu actual partit, Demòcrates, el considera "més que merescut" per "una trajectòria impecable de servei al país". Arrimadas ha tuitejat: "el nacionalisme premia xenòfobs".

Altres premiats