Controvèrsia

WhatsApp diu ara que el tancament dels comptes de Podem és permanent

L'empresa de missatgeria demana disculpes al partit per la "confusió que pugui haver causat"

WhatsApp diu ara que el tancament dels comptes de Podem és permanent

REUTERS

1
Es llegeix en minuts
Efe

L’empresa de missatgeria instantània WhatsApp ha explicat a Podem que la reactivació d’un dels comptes des del qual distribuïen missatges massius va ser "un error" i que aquestes es tancaran de forma permanent.

"Un membre del nostre equip d’atenció al client va revertir inadvertidament la prohibició d’un d’aquests comptes ahir", diu WhatsApp en un missatge remès a la formació morada. Ahir els va informar que restabliria els comptes d’enviament amb què Podem arriba a unes 60.000 persones.

Whatsapp demana disculpes al partit per la "confusió que pugui haver causat".

Podem va denunciar dimecres passat que el seu compte d’enviament de missatges massius de WhatsApp en què tenien inscrites més de 60.000 persones havia sigut "bloquejat".

Telegram, l’alernativa

La prohibició està activa des del dia 21, quan WhatsApp va tancar set comptes d’usuari a Podem "per violar termes de servei", un tancament permanent que no està subjecte a més apel·lacions.

Per a la difusió durant la campanya, Podem va contractar una empresa que proporcionava un ‘software’ de retramesa de missatges que inclou un "control automàtic".

Notícies relacionades

Podem assegura que ha"complert totes les seves obligacions" i "tots els tràmits previstos".

Ahir, el secretari general de Podem, Pablo Iglesias, va remetre un missatge d’àudio als seus seguidors en el qual els agraïa que es donessin d’alta a Telegram. "En aquesta xarxa sembla que ens deixen treballar tranquils", va assegurar el candidat a la Presidència del Govern.