CAMPANYA ELECTORAL

Podem denuncia que WhatsApp els «discrimina» davant la resta de partits

La formació morada critica que l'aplicació de missatgeria instantània tanqués el compte de la resta de formacions quatre dies després

El secretari de Comunicació morat anuncia que els responsables de l'App l'han avisat que reactivaran el seu canal de difusió

zentauroepp47866824 madrid  23 4 2019  debate la sexta elecciones generales pabl190423223349

zentauroepp47866824 madrid 23 4 2019 debate la sexta elecciones generales pabl190423223349

2
Es llegeix en minuts
Miguel Ángel Rodríguez

Dilluns passat, minuts després que s’acabés el debat a RTVE, el secretari de Comunicació de PodemJuanma del Olmova denunciar el tancament del compte que els morats utilitzen a WhatsApp per difondre informació a gairebé 60.000 militants. Aquest dijous, malgrat anunciar que l’aplicació de missatgeria reactivarà el seu canal, ha criticat que la resta de partits hagin pogut utilitzar aquesta App quatre dies més: “¿No s’ha discriminat perjudicat Podem al tancar el seu canal i deixar oberta la resta en el moment més important de campanya?”. 

L’argument que van esgrimir des de WhatsApp és que els de Pablo Iglesias no complien els “termes i serveis” que prohibeixen “la missatgeria massiva”. En aquell moment, Del Olmo va explicar que tant socialistes com populars també feien ús del mateix sistema. Ara, el dirigent morat ha anunciat a Twitter que el tancament dels comptes de la resta de partits responen al mateix motiu. 

Notícies relacionades

No obstant, insisteix en una “important diferència”. El canal dels morats es va bloquejar dilluns “inhabilitant el seu ús durant els dos debats electorals [RTVE dilluns i AtresMedia dimarts]”. En aquesta diferència de quatre dies és on el dirigent de Podem veu un clar intent de “discriminar” i “perjudicar” la seva formació política. A més, recalca que “més de la meitat dels indecisos podrien haver decidit el seu vot” durant aquest temps. 

“Aquest tipus de decisions influeixen en una campanya electoral”, sentencia en un altre missatge difós per les xarxes socials. Malgrat que els morats ja han sigut notificats sobre la futura reobertura del seu canal, Del Olmo assenyala que “el mal és irreparable”. “Ningú ho pot reparar, ja que Podem no ha pogut utilitzar WhatsApp durant l’última setmana de campanya mentre la resta de partit ho feia”, insisteix.