A TORROELLA DE MONTGRÍ

Arrimadas, esbroncada al poble de Dolors Bassa

Un grup d'activistes ha rebut la candidata de Cs al crit de «fora feixistes», «puta, ves-te'n a casa teva» o «andalusa»

f27bff34-1597-4f0e-a5c9-41f30a633a22-hd-web / periodico

1
Es llegeix en minuts

La cap de llista de Ciutadans per Barcelona, Inés Arrimadas, ha sigut esbroncada aquest diumenge mentre feia un tomb per la localitat de Torroella de Montgrí (Girona), localitat natal de l’exconsellera Dolors Bassa, a presó provisional pel procés.

Una quarantena de veïns esperaven Arrimadas a la plaça de l’1 d’Octubre, abans plaça d’Espanya, cridant-li “fora feixistes”, “puta, ves-te’n a casa teva”, “provocadors” o “andalusa”. 

El curt passeig de 15 minuts d’Arrimadas fins al Cine Petit, lloc on estava programat l’acte de Cs, ha transcorregut amb total tranquil·litat fins a arribar a la plaça, on un grup de veïns ha proferit insults contra la candidata taronja i contra el seu partit i en favor dels “presos polítics”.

Arrimadas anava acompanyada per la candidata europea Maite Pagazaurtundua, que també va estar enl’acte de Cs de Errenteria (Guipúscoa) on fa una setmana els militants i simpatitzants van ser assetjats per l’esquerra ‘abertzale’. També han fet el passeig al costat d’Arrimadas el número quatre per Madrid, Edmundo Bal, i el portaveu adjunt de Cs en el Parlament, Carlos Carrizosa. 

Blindatge dels Mossos

Des de les 09.00 hores, efectius de la Brimo dels Mossos d’Esquadra blindaven l’entrada al Cine Petit, on a les 11.30 havia de començar l’acte de Cs. Fins a sis furgonetes protegien el carrer d’accés. A l’exterior del recinte, activistes havien col·locat llaços grocs, estelades i pintades amb la imatge de Dolors Bassa. Cap a les 09.30 han començat a concentrar-se al lloc els manifestants. Els Mossos han delimitat l’espai entre els uns i els altres: a un costat de la plaça, l’estand de Cs, i a l’altre, els manifestants, que han desplegat pancartes amb els lemes ‘Cs a Torroella no sou benvinguts’ i ‘Torroella antifeixista’.

Quan la comitiva de Cs ha entrat a la plaça, els manifestants han cridat consignes com ‘Fora feixistes dels nostres barris’ o ‘Llibertat presos polítics’. Arrimadas i la seva comitiva han respost amb aplaudiments i crits de “Llibertat”.

Notícies relacionades

No és el primer acte que Cs organitza a Torroella. A finals de gener, el portaveu del partit a l’Ajuntament de Blanes, Sergio Atalaya, va resultar ferit a la cara quan un activista li va llançar una llauna durant una protesta amb què intentaven boicotejar un acte de Carlos Carrizosa.