CAMPANYA ELECTORAL

Laura Borràs acusa el Parlament Europeu de voler Puigdemont a la presó

La número dos de JxCat al Congrés assegura que recorreran al Tribunal de Luxemburg

video 3486944 vid 18 124754 / periodico

1
Es llegeix en minuts

La número dos de JxCat per Barcelona al Congrés, Laura Borràs ha acusat el president del Parlament EuropeuAntonio Tajani, de voler veure l’expresident català Carles Puigdemont a la presó i ha apuntat que podrien recórrer al Tribunal de Luxemburg.

En un míting al Teatre Principal de Vilanova i la Geltrú (Barcelona), Borràs ha comentat l’avís dels serveis jurídics del PE, que en un informe encarregat per Tajani han descartat que Puigdemont, candidat de JxCat a les europees, pugui obtenir immunitat pel mer fet de ser elegit i, en conseqüència, ser eurodiputat de manera efectiva.

En la seva al·locució, Borràs ha denunciat l’"atac sistemàtic" a Puigdemont, que creu que volen apartar no només des de l’Estat sinó també des de les institucions europees.

"Avui n’hi ha hagut nou exemple: Tajani, aquest senyor que va dir que (Benito) Mussolini va fer coses bones, ha dit que Puigdemont no tindrà immunitat si no va a Madrid a recollir l’acta, que és tant com dir que el vol a la presó, i això no ho podem permetre", ha afirmat l’exconsellera.

En aquest sentit, ha indicat que, davant del conflicte que previsiblement s’obrirà si Puigdemont és elegit eurodiputat, serà "al Tribunal de Luxemburg a qui li correspondrà decidir".

D’altra banda, en al·lusió a ERC, Borràs ha afirmat que la feina de JxCat "no és fer un referèndum sobre la monarquia", ja que "ja el vam fer i va sortir república", ha afegit en al·lusió a la votació il·legal de l’1-O.

Notícies relacionades

Borràs també ha llegit una carta del cap de cartell electoral de JxCat, Jordi Sànchez, en presó preventiva i jutjat al Tribunal Suprem, que ha cridat a la mobilització el 28 d’abril per donar un vot "a la dignitat".

"Només si votem massivament JxCat podrem continuar avançant cap a la llibertat", ha dit Sànchez, que ha retret que dirigents de grans partits hagin convertit la campanya en una "subhasta" de Catalunya.