Nega la seva integració a Daesh

L'únic espanyol sentenciat per l'11-S: Se'm va condemnar per ser musulmà

Yusuf Galán s'enfronta a una petició fiscal de 13 anys de presó per distribució massiva de material gihadista

yusuf-galn

yusuf-galn

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

José Luis Galán González, conegut com a Yusuf Galán, l’únic espanyol condemnat pels atemptats de l’11-S , ha negat haver-se integrat a Daesh després de la seva sortida de la presó el 2011 i ha dit que en el seu "fur intern" no està d’acord amb la seva sentència per la matança de Nova York: "Se m’estava condemnant per ser musulmà".

Galán, nascut a Madrid el 1965 i convertit a l’islam el 1991, s’enfronta a una petició del fiscal de 13 anys de presó per integrar-se a Estat Islàmic quan va ser excarcerat i es va establir a San Javier (Múrcia), al distribuir massivament per internet material documental i audiovisual gihadista.

El presumpte gihadista, que porta en presó preventiva des que el van detenir el 2017, ha defensat aquest dijous en el judici contra ell que se celebra a l’Audiència Nacional que no forma part de Daesh i que si va compartir material va ser perquè és un "defensor dels drets humans" i volia denunciar les injustícies contra musulmans.

"S’han comès excessos, s’estan cometent excessos, són públics i notoris i crec que hem de solucionar aquest problema per la salut de la nostra democràcia", ha dit per afegir que és musulmà i "els musulmans rebutgen la violència, vingui d’on vingui".

Notícies relacionades

Sobre el seu passat ha reconegut que s’ha equivocat. "Potser ara soc més madur", ha indicat l’acusat, que va experimentar "un punt d’inflexió total" en la seva vida quan va veure les imatges de l’11-M a Madrid. "Condemno totalment aquestes accions. ¿Per què han arribat a aquest país? No pot ser, és una bogeria, ¿per què ha de passar tot això?", s’ha preguntat.

Sobre la seva condemna com a part de la cèl·lula d’Al-Qaida que va dur a terme els atemptats de Nova York, ha afirmat que en el seu "fur intern" no hi està d’acord. "Crec que en el fons a mi se m’estava condemnant per ser musulmà".