Acte electoral

Casado tornarà a Colón per iniciar la seva campanya

El president del PP es proposa a Còrdova «que no manin els independentistes, els terroristes ni els comunistes»

Aquest dilluns presentarà a Barcelona el seu programa electoral amb Cayetana Álvarez de Toledo i Alejandro Fernández

pablo-casado-en-crdoba-7-4-19

pablo-casado-en-crdoba-7-4-19

1
Es llegeix en minuts
Juan José Fernández

El líder del Partit Popular i principal candidat d’aquest partit a les eleccions del 28-A, Pablo Casado, tornarà a la plaça de Colón de Madrid, segons ha informat la direcció del seu partit en una nota. El pròxim dia 11 anirà a l’espai escènic que s’ha anat convertint en un símbol per a la dreta per arrencar la seva campanya electoral.

Casado ha triat Barcelona per presentar, aquest dilluns, el programa electoral i el primer calendari d’actes de la seva formació. Ho farà a l’hotel Princesa Sofia acompanyat per la candidata per Barcelona, Cayetana Álvarez de Toledo, i el president dels populars catalans, Alejandro Fernández.

Casado arribarà a Barcelona després de proposar-se avui a Còrdova com el president del Govern que no permetrà que a Espanya “manin els independentistes, els terroristes i els comunistes”, ha dit al·ludint “als amics” del mandatari socialista Pedro Sánchez.

En un acte electoral que ha celebrat aquest diumenge a la ciutat andalusa, escortat pel president de la Junta i líder dels populars andalusos, Juanma Moreno, i el candidat al Congrés, Miguel Abellán, Casado ha centrat la seva intervenció a erosionar Sánchez per la via de la crítica de les seves companyies polítiques.

Per a Pablo Casado és “inadmissible” suportar com el líder de Bildu, Arnaldo Otegi, “es vanagloria” per “les innombrables trucades que li fa el PSOE per treure els seus decretassos”. I, amb sorna, s’ha posat a imaginar com seria un futur govern de Sánchez: “Ja tenim el ministre de l’Interior: li va demanar la setmana passada a Pablo Iglesias. Ja tenim el ministre d’Exteriors: el senyor Puigdemont, que ja té casa pagada a Waterloo. Ja tenim ministre de Justícia: Torra. I ara també tenim el ministre Otegi. ¿De què serà ministre? ¿De Defensa, ara que el PNB vol fer fora l’Exèrcit del País Basc?

Víctimes de la manipulació

Davant els seus militants de Còrdova, el màxim dirigent del PP ha presentat els comicis del 28-A com una disjuntiva agonística: aquell dia es vota “la dissolució d’Espanya” o “mantenir el sistema democràtic i constitucional”.

Notícies relacionades

Després, en una part menys tensa del seu discurs, ha explicat que el seu partit defensa una Espanya “moderada, centrada, oberta i en què tothom hi tingui cabuda”.

Fent referència a polèmiques recents, com la de les immigrants embarassades o la protagonitzada per Adolfo Suárez Illana al voltant dels neardentals i l’avortament, Casado ha volgut alertar els seus companys que les paraules dels dirigents del PP es manipularan per intentar portar-los “a debats que divideixen”.