per "calúmnia, injúria i incitació a l'odi"

TV-3 es querellarà contra Albert Rivera per haver afirmat que es va dir "puta" a Arrimadas

El director de la televisió catalana, Vicent Sanchis, ho ha anunciat al Parlament

"Si governem se li acaba la ganga", afirma el president del partit taronja

rivera

rivera

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

TV-3 es querellarà contra el líder de Ciutadans, Albert Rivera, per haver afirmat que a la cadena s’havia dit "puta" a la seva companya de partit Inés Arrimadas. Així ho ha anunciat el director de la televisió pública catalana, Vicent Sanchis, aquest divendres al Parlament. Sanchis ha explicat que la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) interposarà diferents querelles contra Rivera per "calúmnia, injúria i incitació a l’odi".

El director de TV-3 ho ha manifestat després que el líder de Ciutadans acusés TV-3 d’haver titllat de "puta" la candidata al Congrés per Barcelona de Cs en el programa 'El Hormiguero', d’Antena 3. "Sembla que som els grans miserables de la pel·lícula i que sempre estem difamant i insultant", ha manifestat Sanchis al Parlament durant la Comissió de Control de l’Actuació de la CCMA. "Quan un líder polític diu que TV-3 ha dit ‘puta’ a Inés Arrimadas està mentint, i quan aquest líder se l’adverteix una vegada i una altra, davant d’això no hi ha més que la defensa legal".

Comunicat dels treballadors

Els professionals de TV-3, a través d’un comunicat difós dilluns passat, van negar que a la cadena s’hagués titllat de “puta” Arrimadas. A la nota, el Consell Professional d’Informatius de TV-3 exigeix a Rivera que “rectifiqui l’afirmació” i a la direcció de la cadena que posi en marxa els mecanismes legals de defensa de la seva integritat, com així ha sigut.

“Defensem el dret a la llibertat d’expressió, i la necessitat i la conveniència que els mitjans de comunicació públics estiguem sotmesos a la crítica de la ciutadania i els representants polítics”, assenyalava el comunicat, però afegia que arribar a la mentida és una actitud deshonrada i injustificable.

Rivera: "Si governem se li acaba la ganga"

Notícies relacionades

El líder taronja ha avisat Sanchis que, si és president després del 28-A, TV-3 no rebrà diners públics si "es continua insultant el poble espanyol". "Si governem se li acaba la ganga", ha assegurat. "Resi perquè Pedro Sánchez segueixi, perquè si arribem al Govern em comprometo que no rebrà ni un cèntim del FLA ni dels Pressupostos", ha promès.

Segons la seva opinió, aquesta querella és "per dir la veritat", ja que considera que TV-3 manipula. "La veritat és que un presentador de TV-3 va insultar Inés Arrimadas. Es van burlar d’Enric Millo per donar un ronyó a la seva dona i salvar-li la vida. Vostès van dir extrema dreta als convocants de la gran manifestació constitucionalista del 8 d’octubre. I fins i tot arriben a cremar constitucions en un plató de TV-3", ha conclòs.