CAMÍ DE LES URNES

Elisenda Alamany renuncia al seu escó en el Parlament

L'exportaveu parlamentària dels comuns entregarà l'acta aquest divendres

zentauroepp45593813 graf3829 barcelona  24 10 2018   la portavoz catalunya en co181029091820

zentauroepp45593813 graf3829 barcelona 24 10 2018 la portavoz catalunya en co181029091820 / Quique Garcia

1
Es llegeix en minuts
Roger Pascual
Roger Pascual

Periodista

Especialista en futbol, bàsquet, handbol

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Elisenda Alamany deixa el seu escó en el Parlament. L’exportaveu dels comuns a la cambra catalana ha pres aquesta decisió, que formalitzarà divendres, una setmana després de tancar el seu acord per anar com a número dos d’Ernest Maragall d’Ernest Maragall  en la llista d’ERC a les municipals de Barcelona.  

Després d’abandonar el mes passat el grup parlamentari de Catalunya en Comú Podem, la fins ara diputada al Parlament s’havia centrat en impulsar Nova, un nou partit que neix dels treballs realitzats a Sobiranistes, una plataforma crítica amb el rumb emprès per la formaciód’Ada Colau després de la dimissió de Domènech.

Notícies relacionades

Des del seu entorn s’assenyala que Alamany, fins a la seva aliança amb ERC, havia intentat contribuir al canvi de rumb dels comuns. Però que, després de l’acord amb els republicans, ha considerat amb la resta de Nova que el més coherent era deixar l’acta. Una decisió en la qual asseguren que no hi han tingut cap incidència les contínues acusacions de “transfuguisme” fetes des del seu anterior partit. I que a partir d’ara volia centrar-se a “mirar el futur de la construcció d’una hegemonia del sobiranisme progressista, amb Barcelona com a primer pas”.

L’última setmana, assenyalen, l’ha aprofitat per tancar algunes inciatives que tenia obertes i que no volia deixar a mig fer, com els treballs en la comissió de Cultura. Alamany és la tercera diputada elegida el 21-D en la llista de Catalunya En Comú Podem que deixa la seva acta, després de les renúncies de Xavier Domènech i Joan Josep Nuet (que va dimitir la setmana passada per anar a la llista d’ERC al Congrés). Conchi Abellán, de Podem, ocuparà el seu lloc.