27 febr 2020

Anar al contingut

ACCIÓ REIVINDICATIVA

Antiindependentistes aboquen milers de llaços grocs davant el Palau de la Generalitat

Els llaços procedeixen de diferents poblacions catalanes

El Periódico

Antiindependentistes aboquen milers de llaços grocs davant el Palau de la Generalitat

Quique GarcIa

El grup antiindependentista “Els Segadors del Maresme” ha abocat aquest dissabte a la plaça de Sant Jaume, davant el Palau de la Generalitat, una desena de sacs amb milers de llaços grocs que han anat retirant a diferents poblacions catalanes.

Integrants d’aquest grup, tots vestits amb granotes blanques, amb la cara tapada amb màscares i amb ulleres de sol, han anat buidant una per una totes les bosses que portaven. Han deixat la imatge d’una plaça parcialment inundada per milers de trossos de plàstic groc.

Els activistes antillaços grocs es defineixen a si mateixos a les xarxes socials com “un grup de catalans fidels, decidits a tornar la neutralitat als nostres carrers” i que es dedica a retirar aquests símbols independentistes de la via pública.

En el seu compte de Twitter, “Els Segadors del Maresme” han destacat que, amb l’acció d’avui, pretenen “demostrar el cinisme de Quim Torra quan va dir anteriorment en un tuit que havíem de deixar de contaminar”.

La protesta es produeix en un moment en què la presència de llaços grocs a les institucions públiques centra el debat polític, després de l’ordre de la Junta Electoral Central (JEC) de retirar aquests símbols després de la convocatòria de les eleccions generals.

Temes: Catalunya