CANDIDATA

Álvarez de Toledo demana a la Fiscalia que els llaços es retirin «per sempre»

Afirma que són un «signe d'opressió de l'altra meitat de Catalunya»

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La candidata del PP a Catalunya a les eleccions generals, Cayetana Álvarez de Toledo, ha reclamat aquest dissabte a la Fiscalia que els llaços grocs en recolzament als independentistes presos es retirin “per sempre”, més enllà del període electoral, perquè són un “signe d’opressió de l’altra meitat de Catalunya”.

En declaracions a la premsa en la seva visita al Saló de l’Ensenyament de Barcelona, Álvarez de Toledo ha defensat que “tota la cartelleria que suposi denunciar Espanya com una dictadura o oprimir la meitat dels catalans i resta d’espanyols” ha de ser retirada de tots els espais “avui i per sempre”.

La candidata del PPC s’alinea així amb l’actitud del candidat de Ciutadans a la presidència del Govern, Albert Rivera, que ahir va prometre que si governa Espanya no hi haurà “ni un llaç groc” a Catalunya.

Per a Álvarez de Toledo, cal garantir que tot el territori català sigui “neutre, democràtic” i que estigui “net de tota simbologia ideològica en el pitjor sentit de la paraula ‘ideològica’, de buscar l’expulsió, l’arraconament i el menyspreu de la Constitució”.

Notícies relacionades

Respecte a la querella que el president de la Generalitat, Quim Torra, va anunciar ahir que presentaria contra la Junta Electoral Central, Álvarez de Toledo l’ha considerat una “nova broma del delegat del pròfug que dirigeix els assumptes de Catalunya”.

Segons l’opinió de la candidata del PPC, aquest anunci és “pur soroll i propaganda que no prosperarà”, i després ha citat Torra a “retre comptes davant de l’Estat constitucional”.