Cops de colze en el PP per anar a Europa
Exministres i dirigents de pes esperen entrar en les llistes d'Estrasburg després d'haver caigut de les del Congrés i Senat
Millo, Sánchez Camacho i Fernández Díaz confien a formar part de l'equip internacional

zentauroepp47433506 pla mitj del president del pp pablo casado parlant en l a190321173943
"¡Quin sobtat interès per la Unió Europea!", es congratula amb to burleta un dirigent del PP. El polític, que ha sigut eurodiputat aquesta passada legislatura, repassa la llista de companys que han entrat de cop i volta o per descart en les quineles de les llistes per al Parlament d’Estrasburg i avisa: "El 2014 vam aconseguir16 escons, però ara les enquestes no ens en donen més de 13". Moltes peticions i menys buits que mai. La crua realitat per a un partit que veu com minvarà no només a la Cambra europea, també al Congrés i al Senat.
Pablo Casado està rematant (amb dificultats) les llistes per a aquestes tres institucions. Les de les Cambra alta i baixa per a les eleccions del 28 d’abril les ha de presentar abans de dilluns a mitjanit. Aquest dijous s’ha sabut el cap de llista per al Senat, on repeteix Pío García-Escudero.
Casado no ha comunicat encara qui encapçalarà la llista de les europees, que pot registrar fins al 22 d’abril, perquè la crida a les urnes és el 26 de maig. Fa cinc anys va ser l’actual comissari d’Energia i Acció pel Canvi Climàtic, Miguel Arias Cañete. De número dos es va presentar Esteban González Pons, que vol repetir i que fonts de la direcció conservadora donen per segur que continua dalt de la llista, però no concreten si anirà de número u. Per a aquest lloc, segons alguns dirigents, s’havia pensat en l’exdiputada basca María San Gil, un nom que també va sonar l’any passat com a candidata del partit a la Comunitat de Madrid i ara també com a número dos del mateix Casado per al Congrés. L’interès del nou líder del PP per recuperar la política, que va abandonar el PP de Mariano Rajoy per la seva "desconfiança" per la seva estratègia amb els nacionalistes, està sent en va, almenys, de moment.
Els equilibris territorials
Notícies relacionadesLes sol·licituds per entrar en la llista europea són nombroses i, dels 16 eurodiputats actuals, només quatre s’han autodescartat. Hi ha diversos exministres que esperen continuar allà la seva carrera, com ara el de l’Interior Juan Ignacio Zoido, la de Sanitat Dolors Montserrat (desbancada del cartell de Barcelona per Cayetana Álvarez de Toledo) i el d’Exteriors José Manuel García-Margallo, que ja va estar a Estrasburg entre el 1994 i el 2011. A aquests noms s’han afegit en els últims dies també l’exportaveu del Congrés Rafa Hernando i l’actual president de la Comunitat de Madrid, Ángel Garrido.
A més de Montserrat, altres polítics catalans aspiren a ocupar un lloc en aquest equip tot i que són conscients que Casado també haurà de fer equilibris territorials. En aquest cas es troben l’expresidenta del PP català i actual membre de la Mesa de la cambra, Alicia Sánchez-Camacho; l’exdelegat del Govern a Catalunya Enric Millo, i el president del grup del PP a l’Ajuntament de Barcelona, Alberto Fernández Díaz.
- Crònica rosa L’amor sí que té edat
- El banc català confirma que hi ha "sobre la taula" una fusió alternativa
- Lapsus temporals Això significa no recordar paraules o confondre el nom de les persones
- Alts càrrecs del sector públic Junts i ERC pacten amb el PSOE col·locar afins en institucions i en empreses
- Josep Oliu: "Si no canvia res, dono un 85% de probabilitats que l’opa fracassi"
- PSOE El ministre Ángel Víctor Torres anuncia que pateix càncer
- Tres muntanyencs morts El bomber que va atendre les víctimes del Moncayo: «Les condicions climàtiques eren extremes. A l’arribar, un ja havia mort»
- Església catòlica El Papa surt a un balcó de l’Hospital Gemelli abans de tornar a casa seva al Vaticà
- Balanç 2024 Retrat del turista de congressos a Barcelona: europeu, quarantí, multirepetidor i que ja gasta 297 euros al dia
- ASSUMPTES PROPIS Alizée Delpierre, sociòloga: "Els ultrarics volen ser atesos sense límits"