CAMÍ DE LES URNES

La Junta Electoral adverteix Calvo per tuits partidistes des del compte de Presidència

jcarbo45921434 carmen calvo181116192542

jcarbo45921434 carmen calvo181116192542 / DAVID CASTRO

1
Es llegeix en minuts
Efe

La Junta Electoral Central (JEC) ha advertit aquest dijous la vicepresidenta del Govern i ministra de Presidència, Carmen Calvo, per una sèrie de tuits publicats en període electoral en el compte oficial del seu departament que contravenen, sosté, el principi de neutralitat. L’advertència té lloc després d’una reclamació del PP per considerar "partidistes" determinats missatges en l’àmbit de la defensa de la igualtat. 

La JEC estima que els esmentats tuits contravenen el principi de neutralitat que els poders públics han de respectar durant el període previ a les cites electorals, tal com estableix l’article 50.2 de la Llei Orgànica del Règim Electoral General (LOREG). El precepte "prohibeix de forma expressa" durant l’època electoral "la realització de qualsevol acte organitzat o finançat directament o indirectament pels poders públics" que contingui "al·lusions a les realitzacions o als assoliments obtinguts".

La difusió dels missatges es va produir en període electoral, puntualitza la JEC, i aquests, a més, contenen missatges amb "valoracions" com "les dretes tenen bloquejada la llei d’igualtat laboral des de fa un any" o "les dretes no poden caure en l’error del PP: recórrer les lleis davant el Tribunal Constitucional".

Notícies relacionades

Per a la JEC, continguts d’aquest caire vulneren la LOREG. Afegeix que "la reiteració d’aquesta manera d’infringir l’article 50.2 no se salva amb la mera retirada dels missatges referits una vegada que aquests són denunciats". I és que, en la seva al·legació a aquesta reclamació, el Govern va destacar que els tuits s’havien retirat.

No obstant, la Junta E lectoral considera que "la reincidència" l’obliga a advertir la vicepresidenta del Govern que podria ser objecte d’un expedient sancionador en funció de l’article 153.1 de la LOREG si es repeteixen "nous trencaments en el futur". L’esmentat article estableix sancions d’entre 300 a 3.000 euros per a autoritats o funcionaris.