Casado demana activar el 155 davant de la "rebel·lia" de Torra amb els llaços

El líder del PP diu que no s'ha de "sacralitzar" aquest article i el compara amb els rescats de la UE

El dirigent segueix amb les seves pulles a Vox i diu que "no sap governar ni una regidoria"

zentauroepp47219248 casado190304102507

zentauroepp47219248 casado190304102507 / JOSE LUIS ROCA

1
Es llegeix en minuts
Pilar Santos

El president del PP, Pablo Casado, considera que Pedro Sánchez ha de convocar un Consell de Ministres extraordinari per iniciar l’activació de l’article 155 davant de la negativa de Quim Torra de retirar els llaços grocs dels edificis públics. "Hauria de dir simplement: 'Escolti, senyor Torra. Li envio un requeriment de compliment de la Constitució", ha dit en una entrevista a Antena 3. "El que no pot ser és que hi hagi ‘kale borroka’, que ahir ens va rebentar la seu, que fa una setmana [el novembre de l’any passat] li rebentessin el cotxe al nostre president a Catalunya, que facin ‘escrache’ a Andrea Levy, que ridiculitzin els nostres fills a les escoles per ser fills de guàrdies civils o de polítics del PP, que ens pengin ninots d’un pont simulant que ens han de penjar, que diguin que volen la via eslovena de confrontació civil als carrers i, no obstant, després el Govern d’Espanya, com que necessita els seus vots, digui que són paraules desafortunades", s’ha queixat abans de sumar-hi les suposades ordres il·legals als Mossos.

"Que [Sánchez] hi posi ordre. Si la Junta Electoral Central i la fiscalia declaren en rebel·lia, al no complir una ordre, un president autonòmic, la Constitució està per complir-la", ha conclòs. 

Segons Casado, és un error "sacralitzar" l’article 155 i ha recordat que Felipe González el va activar amb el Govern de les Canàries per haver incomplert una normativa fiscal europea. El líder del PP nega que aquesta intervenció que inclou la Constitució sigui "una infernal imposició" de l’Executiu central i l’ha comparat al "155 a nivell europeu" que van tenir països com araGrècia, Portugal i Irlanda, quan van ser rescatades per la Unió Europea després de la greu crisi econòmica a l’inici d’aquesta dècada. 

Més pulles a Vox

Notícies relacionades

En l’entrevista a la televisió, Casado, respecte a la proposta d’il·legalització de Podem que ha fet Vox, ha respost que aquesta iniciativa mostra la diferència entre un partit "seriós", amb referència al PP, i un d’ultra, que "no sap governar ni una regidoria".

Davant de l’avenç de Vox en les enquestes, el president popular va començar la setmana passada a assenyalar la falta d’experiència d’aquesta formació i l’escassetat d’idees del seu líder, Santiago Abascal.