POLÈMIQUES DECLARACIONS

Vox defensa la venda lliure d'armes i el seu ús en defensa pròpia

En una entrevista en el mitjà digital armas.es, Santiago Abascal ha defensat el dret a disposar d'armes a casa

undefined47016547 madrid  spain   february 18   the president of vox party  sa190222182619

undefined47016547 madrid spain february 18 the president of vox party sa190222182619 / Europa Press News

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

El líder de la formació ultradretana Vox, Santiago Abascal, ha defensat el dret dels espanyols a tenir armes a casa i poder utilitzar-les. 

"Fa falta un canvi radical urgent en la llei, no només perquè els espanyols sense antecedents i en ple ús de les seves facultats mentals puguin disposar d’una arma a casa seva, sinó perquè puguin utilitzar-la en situacions d’amenaça real per a la seva vida sense haver d’enfrontar-se a un infern judicial, a penes de presó o fins i tot a indemnitzacions als familiars dels delinqüents que els van assaltar", diu Abascal en l’entrevista que li han practicat al mitjà digital armas.es.

Llicència tipus B

En l’entrevista, el líder de Vox demana una reconsideració de la llei per evitar que els qui facin ús de les armes de foc contra assaltants no siguin jutjats com a criminals per la justícia. "La llei està tractant aquestes persones com abrivalls, i els seus assaltants com a víctimes, cosa que també passa amb els okupes, per cert. A nosaltres això ens sembla dramàtic", ha dit a l’article.

En aquest reportatge, el líder de Vox, que ha afirmat disposar d’una llicència d’armes tipus B, assegura que "l’espanyol honrat sempre està sota sospita", i que això és a causa de la consciència "progre". 

Segons dades facilitades pel govern al senador Carles Mulet (Compromís), l’any 2018 es va produir un repunt de les llicències d’armes curtes de foc a Espanya, les qualificades com a tipus B i que inclou armes com revòlvers o pistoles. Aquest increment ha portat a un total de 8.459 llicències expedides i trenquen una tendència a la baixa des del 2013, quan n’hi va haver 8.864 i descendint correlativament a 8.747 el 2014, 8608 el 2015, 8214 el 2016 i 7.846 el 2017.

Polèmica mundial

Les declaracions del polític d’ultradreta es donen just en un moment de màxima tensió després dels recents esdeveniments que han tingut lloc en les últimes setmanes a diversos països. 

Notícies relacionades

Fa menys d’una setmana, un terrorista va obrir foc a la ciutat neozelandesa de Christhurch i va acabar amb la vida de 49 persones a diverses mesquites de la ciutat. De la mateixa manera, poc abans, diverses persones van irrompre armades en una escola pública al Brasil i van disparar indiscriminadament i van matar 10 persones

Els dos esdeveniments, que han tingut lloc en els últims 15 dies, han revifat un debat que cada vegada mantenen més països sobre l’ús de les armes i els drets de possessió d’aquestes, un debat que, des de fa dècades, s’ha convertit en una de les qüestions clau de la política nord-americana

Temes:

Vox Armas