PRECAMPANYA ELECTORAL

Sánchez promet impulsar una llei d'eutanàsia la pròxima legislatura

El líder del PSOE torna a allargar la mà a Cs davant la 'vetocràcia' de Rivera

«En España, o cabemos todos o aquí no cabe ni dios», diu el secretari socialista citant el cantant Victor Manuel

rosas47294024 pedro sanchez mitin psoe la coruna galicia190310125642

rosas47294024 pedro sanchez mitin psoe la coruna galicia190310125642 / Lavandeira jr

2
Es llegeix en minuts
ROSA MARÍA SÁNCHEZ

El president del Govern i líder del PSOE, Pedro Sánchez, s’ha compromès aquest diumenge a impulsar en la pròxima legislatura una llei a favor del’eutanàsia i de la mort digna si els socialistes assumeixen la tasca de govern després de les eleccions del 28 d’abril. Aquest és l’“anunci” que Sánchez ha volgut fer a la Corunya, on ha partit en un acte de partit de recolzament als líders socialistes gallecs

“En la nova legislatura, amb una nova majoria parlamentària, reconeixerem el dret a l’eutanàsia i a una mort digna” ha dit Sánchez, reprenent així una de les iniciatives legislatives que no han pogut tirar endavantper la dissolució anticipada de les Corts.

A més, Sánchez s’ha compromès a adoptar com a primera mesura –si obté la responsabilitat de governar– “l’aprovaciód’uns pressupostos socials després d’anys d’injustícia social” que, entre altres qüestions –ha dit– recuperarà l’aplicació d’un impost mínim del 15% a les grans societats i més protecció per alstreballadors autònoms.

“Divendres socials”

Durant el seu míting davant els afiliats gallecs, Sánchez ha justificat l’adopció de mesures per decret els “divendres socials” dels últims consells de ministres previs a les eleccions del 28-A com la resposta del Govern al bloqueig practicat els últims mesos per la Mesa del Congrés dels Diputats (controlada per PP i Cs) a les iniciatives legislatives socialistes per la via de successives ampliacions de terminis per a la presentació d’esmenes.

“Aquelles coses es poden aprovar ara per reial decret llei i ho farem, sense esperar”, ha dit Sánchez. I ha enviat un missatge als líders de PP i Cs, a qui –segons ha dit– “no és que els molestin els divendres socials; el que els molesten són les polítiques socials”

La “vetocràcia” de Cs

Amb tot, Sánchez ha tornat a allargar la mà a un possible diàleg postelectoral amb Ciutadans. El líder socialista ha retret al líder taronja, Albert Rivera, la seva decisiód’aplicar “un cordó sanitari” davant de qualsevol possibilitat de pacte amb el PSOE, el partit que –segons Sánchez– “va derrotar ETA, va aprovar la llei d’Igualtat i la d’interrupció de l’embaràs i va impulsar el sistema públic de sanitat i pensions”

Notícies relacionades

“Hi ha els que volen transformar la democràcia en vetocràcia. I s’equivoquen, perquè Espanya necessita acords. Els espanyols no volen cordons sanitaris, sinó acords”, ha dit Sánchez.

“Davant els qui mantenen la vetocràcia, el PSOE sosté i allargarà la mà a tots els partits per arribar a acords i fer front als problemes que Espanya necessita resoldre”; per això el líder del PSOE ha cridat els socialistes a “transcendir la lògica d’esquerra i dreta i a parlar a tota l’Espanya moderada i assenyada”, en una clara apel·lació als votants de centre. “El pròxim 28 d’abril l’elecció és ben senzilla: a favor o en contra del sentit comú. O hi cabem tots o només hi caben les tres dretes”, ha dit Sánchez abans de recordar un cèlebre versd’una cançó de Victor Manuel a què ha recorregut en les seves últimes intervencions públiques: “En España, o cabemos todos o aquí no cabe ni dios”.