El Parlament retorna un altre pessic als funcionaris

Els grups aproven el decret que permet la recuperació del 10% de la paga extra del 2013

zentauroepp47151773 pere aragones190301094712

zentauroepp47151773 pere aragones190301094712 / Andreu Dalmau

1
Es llegeix en minuts
Xabi Barrena

El Parlament ha aprovat aquest dimecres per unanimitat el decret sobre l’augment retributiu dels funcionaris per a aquest 2019 i la recuperació parcial, en concret del 10%, de l’import de la paga extraordinària de l’any 2013. És a dir, les seqüeles, encara, de l’època de retallades que es va viure en el context autonòmic i estatal, i que a Catalunya va liderar la CiU d’Artur Mas.

El debat que ha acompanyat l’aprovació del decret ha suposat una mena de rèplica de baixa intensitat del debat de la setmana passada sobre els pressupostos de la Generalitat del 2019. Tant el PSC com Catalunya en Comú-Podem van retreure al Govern que els seus partits (la postconvergència i ERC) no haguessin donat recolzament als comptes de l’Estat presentats per Pedro Sánchez.

Notícies relacionades

D’altres, com el PP, van acusar l’Executiu de voler governar “a cop de decret” sense, ni tan sols “aprovar uns pressupostos i portar-los al Parlament”.

El mínim indici de polèmica ha sorgit quan la portaveu de Junts per Catalunya, Anna Geis, ha repetit unes paraules de Santi Rodríguez referides a la gestió del Govern. En concret que aquesta gestió suposava "una vergonya". La diputada independentista ha replicat que el que suposa "una gran vergonya" és la declaració "plena de mentides" d’Enric Millo al judici davant del Suprem.