PARLAMENT

El Govern anuncia un 'tour' per Europa per denunciar que és un "judici polític"

El conseller d'Exteriors assegura, en al·lusió als audiovisuals d'Espanya Global, que l'Executiu català no necessita "inventar campanyes de màrqueting per provar d'ocultar la veritat"

zentauroepp45894453 alfred bosch181115211531

zentauroepp45894453 alfred bosch181115211531 / ELISENDA PONS

1
Es llegeix en minuts
Júlia Regué
Júlia Regué

Cap de la secció de Política.

Especialista en política.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El consellerd’Acció Exterior, d’Acció Exterior  Alfred Bosch, ha anunciat aquest dimecres que viatjarà a les principals capitals europees per explicar que la vista per l’1-O que començarà dimarts que ve al Tribunal Suprem és un "judici polític". "Explicarem la veritat, tota la veritat i res més que la veritat", ha etzibat a l’hemicicle català, quan se li ha preguntat quina serà l’acció exterior de l’Executiu català mentre se celebrin les sessions judicials. "Nosaltres no hem d’inventar campanyes de màrqueting per provar d’ocultar la veritat", ha censurat, en relació amb la campanya #ThisisrealSpaind’Espanya Global. "Creuen que amb això han d’ocultar la seva pròpia debilitat", ha afegit. 

Notícies relacionades

Bosch ha defensat que "no hi va haver violència" a l’hora de celebrar el referèndum de l’octubre del 2017 i ha afegit que aquestes votacions van ser despenalitzades el 2005 al Congrés dels Diputats. Així mateix, ha insistit que els jutges europeus que han estudiat les euroordres dels desplaçats a Europa han deixat en llibertat els acusats. "Aquests jutges europeus no han entrat en el debat polític", ha argumentat, una cosa de la qual s’ha servit per "evidenciar que estem davant d’un judici polític i explicar la veritat amb tota fermesa".

El conseller ha respost així a les preguntes del diputat d’ERC, Ferran Civit, que ha afirmat que, "en temes d’exteriors‘que no dejen actuar’i ‘a por ellos’".