"ATAC GRAVÍSSIM"

El TSJC acusa d'"irresponsable" el fiscal del 'cas Trapero'

En la seva intervenció, Pedro Rubira va qüestionar la imparcialitat dels tribunals catalans per enjudiciar els delictes de sedició i rebel·lió derivats del "procés"

undefined2336923 madrid 23 10 04 el fiscal de la audiencia nacional  pedro ru190205223154

undefined2336923 madrid 23 10 04 el fiscal de la audiencia nacional pedro ru190205223154 / JUAN MANUEL PRATS

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha manifestat en un comunicat el seu desacord per les paraules del fiscal Pedro Rubira a l’Audiència Nacional durant el judici per jutjar l’excúpula dels Mossos, entre els quals, el major Josep Lluís Trapero. En la seva intervenció, Rubira va qüestionar la imparcialitat dels tribunals catalans per enjudiciar els delictes de sedició i rebel·lió derivats del "procés".

"¿Hi pot haver imparcialitat, serenitat, si s’envia la rebel·lió i la sedició a Catalunya?", es va preguntar Rubira en el transcurs de la vista de l’article de previ pronunciament celebrada per examinar les al·legacions contra la competència de l’Audiència Nacional.

Dels quatre acusats, només dos la qüestionen, l’ex secretari general d’Interior Cèsar Puig i l’exdirector dels Mossos Pere Soler, mentre que els altres dos, Trapero i la intendenta Teresa Laplana, han declinat presentar al·legacions assumint ‘de facto’ que sigui aquest tribunal el que els jutgi.

Durant la vista, celebrada davant de la secció primera de la Sala Penal de l’Audiència Nacional, a la qual correspon jutjar aquests fets, l’advocat de Puig, Jaume Alonso-Cuevillas, (que també representa Puigdemont) va exposar que des que la sala va fixar la competència el novembre del 2017, a l’inici de la instrucció, "l’àmbit subjectiu" del procediment no és el mateix perquè diversos imputats van passar a ser competència del Tribunal Suprem.

S’ha retractat

Notícies relacionades

La Fiscalia de l’Audiència Nacional ha aclarit que "en cap cas dubta de la professionalitat dels magistrats que exerceixen les seves funcions a Catalunya i a la resta del territori nacional" i ha manifestat la seva "confiança en la independència de jutges i tribunals a Catalunya, així com la imparcialitat de cada jutge en cada cas que se sotmet a la seva jurisdicció".

Així ho ha remarcat el ministeri públic en un comunicat després que Pedro Rubira, el fiscal encarregat del cas de rebel·lió i sedició contra els antics caps dels Mossos d’Esquadra, plantegés retòricament en una vista pública si hi podria haver "imparcialitat i serenitat" en cas que la causa s’enviés a Catalunya.