els judicis del procés

Les defenses tornen a demanar tres setmanes al Suprem

En els escrits afirmen que la vista oral no pot començar el dia 12 per preparar la prova acceptada

Tornen a sol·licitar la llibertat i accés als ordinadors que van adquirir a Lledoners i a Soto se'ls han retirat

zentauroepp46793025 madrid  01 02 2019  entrada del autob s que traslada a los p190201181536

zentauroepp46793025 madrid 01 02 2019 entrada del autob s que traslada a los p190201181536 / JOSE LUIS ROCA

1
Es llegeix en minuts
Ángeles Vázquez

L’expresident de l’Assemblea Nacional Catalana Jordi Sànchez  i els exconsellers Jordi Turull i Josep Rull han presentat un escrit al Tribunal Suprem en què sol·liciten que l’inici del judici del procés, previst per al pròxim dia 12, s’ajorni tres setmanes per poder instruir-se de la prova acordada per la sala per a la celebració de la vista oral. El seu escrit se suma al presentat en el mateix sentit per l’exvicepresident de la Generalitat Oriol Junqueras i l’exconseller Raül Romeva.

Notícies relacionades

Les dues defenses al·leguen que necessiten temps per preparar la "prova anticipada" acceptada pel tribunal divendres passat en una interlocutòria de 145 pàgines en què es donava llum verda a la declaració de mig miler de testimonis, entre els quals, l’expresident del Govern Mariano Rajoy, l’exvicepresidenta Soraya Sáez de Santamaría, però també el president del Parlament, Roger Torrent, i l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau. La petició no té gaires aparences de prosperar, perquè Junqueras havia sol·licitat aquest ajornament abans que es conegués la data i el Suprem només va entendre convenient ajornar la vista una setmana sobre el calendari previst.

A més, en un segon escrit, Sànchez, Turull i Rull han tornat a demanar la seva llibertat per poder preparar la defensa en igualtat de condicions amb els processats que estan en llibertat. També hi denuncien que a la presó madrilenya de Soto del Real se’ls han retirat els ordinadors que van adquirir a Lledoners, en què guardaven el sumari en la seva totalitat, cosa que necessiten de cara a preparar-se per a la vista oral. Afirmen que els aparells compleixen la legislació penitenciària i no suposen cap risc de seguretat per a la seva utilització a la presó.