TURBULÈNCIES A LA FORÇA MORADA

Podem avança la reunió del Consell Ciutadà després de les crisis d'Errejón i Espinar

El conclave estava convocat inicialment per a dissabte, però la dimissió del líder a Madrid ha provocat el canvi de plans

undefined46121489 pablo iglesias181204142131

undefined46121489 pablo iglesias181204142131 / Luca Piergiovanni

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Les recents crisis sorgides a Podem després de la decisió d’Íñigo Errejón de presentar-se a les eleccions amb la marca política de Manuela Carmena i la dimissió de Ramón Espinar com a líder del partit morat a Madrid –a més de la seva renúncia als escons al Senat i l’Assemblea de Madrid– han convulsat per força en un moment difícil a pocs mesos de la cita amb les urnes de les autonòmiques, municipals i europees del mes de maig. Així les coses, Podem ha decidit avançar la reunió delConsell Ciutadà Estatal, el màxim òrgan del partit, al pròxim dimecres 30 de gener tal com va avançar aquest dissabte EL PERIÓDICO.

En un primer moment, el conclave es va convocar per al dissabte 2 de febrer amb l’objectiu d’analitzar l’escenari que s’obria arran del pas fet per Errejón, però el cop a la taula d’Espinar al negar-se a liderar una llista per competir amb el confundador de Podem ha provocat l’avançament del Consell Ciutadà.

El cas és que la guerra oberta per la direcció del partit contra Errejón incomoda no pocs dirigents. El passat divendres, 10 dels 13 barons regionals es van reunir per exigir unitat responsabilitat davant d’un possible risc de divisió que podria passar factura a les urnes als morats.

“És l’hora de cooperar”

“Ens fem falta totes i tots. És l’hora de cooperar i no de competir”, van reclamar els barons en un text conjunt en el qual van cridar també a recuperar “la confiança, la il·lusió i l’esperança” dels ciutadans que els han votat.

Notícies relacionades

A aquesta crida s’ha unit també eld’Izquierda Unida i Equo, forces que es van presentar en les passades generals en coalició amb Podem, reclamant unitat.

La direcció del partit, de moment, guarda silenci.