PRESSUPOSTOS GENERALS

Calvo garanteix que no farà concessions al sobiranisme pels Pressupostos

La vicepresidenta tornarà a reunir-se aquesta setmana amb els representants de la Generalitat

jcarbo45921434 carmen calvo181116192542

jcarbo45921434 carmen calvo181116192542 / DAVID CASTRO

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La vicepresidenta del Govern, Carmen Calvo, ha ratificat la seva voluntat de dialogar amb el Govern, tot i que ha assegurat que no farà concessions relatives al procés independentista per aprovar els Pressupostos Generals de l’Estat del 2019.

En una entrevista amb Efe, Calvo ha recordat la ruptura de l’ordre constitucional que es va viure a Catalunya i que va obligar, amb el recolzament del PSOE, llavors a l’oposició, a l’aplicaciód’article 155 de la Constitució.

Una situació que l’Executiu de Sánchez vol evitar tant sí com no mitjançant dos àmbits de diàleg, el diàleg institucional amb la Generalitat i el diàleg entre els partits catalans, un "espai més plural", en què totes les formacions puguin explicar les seves posicions i hi hagi més possibilitats d'entesa.

Calvo tornarà a reunir-se aquesta setmana amb els representants del Generalitat per tancar "de manera definitiva" el mètode i el calendari de treball d’aquest diàleg, que, en qualsevol cas, sempre es mourà "dins de l’ordre constitucional i de la seguretat jurídica", com correspon a un estat de dret.

Ni gestos ni concessions 

El que sí que ha garantit la vicepresidenta és que el Govern no farà gestos ni concessions relatives al procés independentista per tirar endavant els Pressupostos Generals de l’Estat del 2019.

Comptes públics que no dona per perduts malgrat la negativa dels partits independentistes a recolzar-los si no es produeixen aquestes concessions.

Notícies relacionades

Per la vicepresidenta, "és lògic" que des del camp independentista es llancin missatges en aquest sentit, però ha garantit que aquestes reclamacions estan fora de la negociació pressupostària.

Calvo ha afirmat que el Govern només parlarà de partides de despesa, d’inversions, i del que "es pot canviar" en els comptes públics i "res més".