PRESSUPOSTOS

El Govern avisa Sánchez que la probabilitat de tramitar els Pressupostos és "molt baixa"

Artadi afirma que sense una "solució política" sobre el conflicte català, es rebutjaran els comptes d'entrada

Afirma que el Govern sobreestima ingressos i despeses "perquè sap que són uns Pressupostos que no aprovarà"

artadi

artadi

2
Es llegeix en minuts
Fidel Masreal / Barcelona

La consellera de Presidència i portaveu del GovernElsa Artadi, ha donat per pràcticament fet que els partits independentistes bloquejaran la tramitació delsPressupostos Generals de l’Estat en la seva tramitació inicial, és a dir, en la votació de les esmenes a la totalitat. "Ara com ara si Pedro Sánchez no té voluntat de trobar una solució política a la situació, no s’aprovaran ni es tramitaran els Pressupostos. Ens agradaria tramitar-los perquè significa que Sánchez posa sobre la taula una solució política sobre els drets dels catalans. No som aquí. La probabilitat que es tramitin els Pressupostos és molt baixa", ha afirmat.

Artadi ha anunciat una reunió dijous amb el Govern de Sánchez per sondejar si l’Executiu de Pedro Sánchez està d’acord en la condició que posa el Govern: una mesa de negociació sobre el conflicte català amb presència de "mediadors neutrals". Artadi ha posat en dubte la voluntat real d’aprovar els comptes per part de l’Estat, ateses les xifres presentades: "Sánchez sobreestima els ingressos i despeses perquè sap que són uns Pressupostos que no aprovarà. No hi ha voluntat ferma d’aprovar-los", ha afirmat.

Reunió a tres

La portaveu ha afirmat que no està prevista una reunió entre presidents, i ha explicat els termes de la reunió de dijous: "Havíem tingut contacte tant el vicepresident i jo amb la vicepresidenta Calvo amb missatges i trucades per acabar de veure com continuem treballant la continuïtat de la reunió del 20 de desembre, del comunicat conjunt. Ens vam reunir, com a reunió preparatòria, ens vam reunir tots tres". Artadi ha afirmat que en aquesta reunió l’ordre del dia està obert, més allà que el Govern vol concretar "com ho fem per tirar endavant un diàleg, hi ha voluntat o no, quins mecanismes posem".

Bo social

Notícies relacionades

Artadi ha confirmat que al marge del no-acord amb el Govern sobre els Pressupostos de l’Estat, la Generalitat està negociant amb l’Executiu del PSOE la tramitació del bo social estatal, sobre el que entitats socials i ajuntaments adverteixen que pot tenir criteris més restrictius per a les famílies que a Catalunya reben recolzament per la seva situació de pobresa energètica. "És un tema que tenim sobre la taula des de fa massa temps", ha lamentat la portaveu. 

Pressupostos catalans

En relació amb els Pressupostos catalans per al 2019, Artadi ha afirmat que espera que en els pròxims dies, a través de la informació facilitada al grup dels comuns, es pugui perfilar la possibilitat o no que siguin tramitats i aprovat al Parlament. "Amb els comuns s’ha acordat que més enllà de reunions genèriques, volien entendre qüestions més rellevants com temes de salut, violència masclista, i s’estan fent reunions sectorials que encara s’estan produint. Hauríem d’asseure’ns amb ells i fer una valoració global d’on estem i si la informació és suficient o no per tirar endavant" els comptes, ha descrit la portaveu.