REUNIÓ A LA PRESÓ

El grup complet de JxCat visitarà Sànchez, Turull, Rull i Forn a Lledoners el dia 14

L'objectiu és abordar l'imminent inici del judici de l'1-O i traslladar als presos el seu suport

zentauroepp45401941 junts per catalunya190110131757

zentauroepp45401941 junts per catalunya190110131757 / Toni Albir

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Els diputats de Junts per Catalunya tenen previst reunir-se el pròxim dilluns, 14 de gener, a la presó de Lledoners amb el president del grup, Jordi Sànchez, i els exconsellers Jordi Turull, Josep Rull i Joaquim Forn, segons ha publicat aquest dijous l’ACN i ha pogut confirmar EL PERIÓDICO.

L’objectiu és abordar el judici de l’1-O, que possiblement engegui pocs dies després, a més de fer-los arribar el seu recolzament. Així, els membres de JxCat preparen aquesta setmana el calendari polític dels pròxims mesos, tant amb els seus dirigents en presó preventiva com amb els fugits a l’estranger. Un dia abans, diumenge, els diputats viatjaran a Waterloo per celebrar una trobada amb l’expresident i líder de JxCat, Carles Puigdemont.

Alguns diputats de JxCat ja visiten els presos cada setmana, però la reunió del dia 14 és una convocatòria del grup parlamentari sencer. No es descarta, ara per ara, que també hi vagi alguna de les conselleres de l’espai de JxCat i el PDECat, que també són parlamentàries, com ara Elsa Artadi Laura Borràs.

 Paral·lelament, el mateix dilluns la direcció del PDECat es reunirà amb Puigdemont a Waterloo.

Altres temes de la trobada

Notícies relacionades

Els diputats de JxCat també podrien parlar amb els quatre presos –Sànchez, Turull i Rull són diputats, però Forn va renunciar al seu escó– d’altres temes de l’actualitat política, com ara la possibilitat que Artadi es presenti amb Forn en una candidatura a les eleccions municipals a Barcelona.

Altres possibles temes de la reunió a Lledoners podrien ser l’actitud davant dels Pressupostos Generals de l’Estat, després que el president Quim Torra s’hagi manifestat en contra de recolzar-los si Pedro Sánchez no mou fitxa, o sobre la Crida, que el 26 de gener celebra el seu congrés constituent.