L'ACORD ANDALÚS

Arrimadas obvia Vox: «Cs només té un soci a Andalusia: el PP»

Atribueix les crítiques a la "ràbia" del PSOE

fcasals45311486 ines arrimadas al parlament  fotograf a de joan cortadellas181003104353

fcasals45311486 ines arrimadas al parlament fotograf a de joan cortadellas181003104353

1
Es llegeix en minuts
Daniel G. Sastre

En la seva primera compareixença pública després que es confirmés que Andalusia tindrà un govern de dretes després de 36 anys de socialisme, la portaveu de Ciutadans, Inés Arrimadas, ha obviat tota referència a Vox i ha volgut remarcar “la il·lusió de molts andalusos pel canvi”.

És més: tot i saber els recels que desperten els pactes amb la formació d’extrema dreta en càrrecs i militants del partit, Arrimadas ha insistit que l’únic acord de Ciutadans és amb el PP. “Nosaltres només tenim un soci a Andalusia, el Partit Popular”, ha afirmat.

La portaveu de Ciutadans ha atribuït les crítiques al pacte andalús al mal perdre dels socialistes. “Entenc la intenció del PSOE de posar el focus on li interessa. Els senyors del PSOE estan rabiosos, intentaran posar moltes ombres, però crec que els nostres votants estaran molt agraïts”, ha dit.

Notícies relacionades

Ha definit l’acord entre Cs i PP, gràcies al qual Juan Manuel Moreno serà el nou president de la Junta i Juan Marín es convertirà en vicepresident, de “modern, de regeneració, centrat i moderat”, per intentar treure de l’equació les mesures més extremistes que Vox ha posat sobre la taula durant les negociacions.

A més, ha descartat que els socis europeus de Ciutadans prenguin mesures contra el partit per acceptar els vots de Vox per governar Andalusia. “No es pot entrar en acords de govern ni governar amb populistes. Els nostres socis europeus ho tenen clar”, ha dit, per marcar distàncies entre el que significa ajuntar els vots de Cs amb els dels ultres per a la investidura i el que implicaria compartir executiu.