SESSIÓ DE CONTROL

Casado demana mà dura a Catalunya i Sánchez l'acusa d'"autoritari"

El líder dels conservadors retreu al president "implorar" una reunió bilateral amb Torra

Montserrat diu que el president del Govern és una "degeneració" de Rodríguez Zapatero

pedrosanchezcongresocontrol1

pedrosanchezcongresocontrol1

1
Es llegeix en minuts
Iolanda Mármol

El PP alça el diapasó amb Catalunya tres dies abans del Consell de Ministres a  Consell de MinistresBarcelona i eleva la bronca al Congrés dels Diputats per exigir al Govern mesures excepcionals contra els independentistes. El líder dels conservadors, Pablo Casado,  ha acusat Pedro Sánchez d’"implorar" una entrevista amb Quim Torra i ha exigit que, si no aplica l’article 155 de la Constitució, almenys prengui el control dels Mossos d’Esquadra a través de la llei de seguretat. "Posi ordre o vagi-se’n i convoqui eleccions", ha reivindicat. 

Sánchez s’ha rebel·lat contra el to de Casado i l’ha acusat de fer una "oposició autoritària", tant en la forma, pels insults, com en el fons, "patrimonialitzant" la Constitució, com si fos només del PP.  

Notícies relacionades

No ha acabat aquí la bronca a l’hemicicle, sinó que ha anat a més amb la intervenció de la portaveu dels conservadors. Dolors Montserrat ha increpat la vicepresidenta, Carmen Calvo,  en una pregunta que estava plantejada com un balanç dels sis primers mesos de Sánchez al capdavant de la Moncloa i que ha acabat sent una esmena a la totalitat a la gestió dels socialistes.  Montserrat ha acusat el Govern de ser "una fàbrica de problemes"  i ha afirmat que Sánchez és "la degeneració de [José Luis Rodríguez] Zapatero".  

"A Catalunya abracen Torra i l’independentisme, en economia, Iglesias i el comunisme", els ha retret. La duresa de la seva intervenció ha sublevat Calvo, que li ha retret tenir "una posició francament obtusa" i que mentre parlen de la unitat d’Espanya "es dediquen a confrontar". Ha destacat la vicepresidenta que la "fàbrica d’independentistes" va ser el PP mentre estava a la Moncloa.