PROTESTA A DAS

Ordre de detenció contra un dirigent de l'ANC per no comparèixer davant del jutge

Tomàs Sayes està investigat per un delicte de "manifestació il·legal" per una marxa contra Pablo Llarena

jregue45646522 barcelona 27 10 2018  pol tica   concentracio dels cdr      181218202739

jregue45646522 barcelona 27 10 2018 pol tica concentracio dels cdr 181218202739

1
Es llegeix en minuts
Júlia Regué
Júlia Regué

Cap de la secció de Política.

Especialista en política.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El jutjat de Puigcerdà ha emès aquest dilluns una ordre de detenció contra un membre de la cúpula de l’ANC, Tomàs Sayes, després d’haver-se negat fins a dues vegades a comparèixer davant del tribunal.

El també membre dels Comitès de Defensa de la República (CDR) de la Cerdanya està investigat per un delicte de manifestació il·legal després d’haver-se identificat davant dels Mossos d’Esquadra com a interlocutor d’una protesta que va dur a terme el CDR contra Pablo Llarena d’Alp a Das on es troba la seva vivenda, el 30 de març passat.

La seva advocada Raquel Vilar ha explicat en declaracions a EL PERIÓDICO que en la primera citació se'l va crida el 28 de novembre per unes pintades contra el jutge d’instrucció de la causa contra la cúpula del procés que van aparèixer aquell mateix dia. Després, en una segona notificació rebuda el 12 de desembre, el jutge va modificar la crida i el va acusar de "manifestació il·legal", delicte pel qual està en cerca i captura. "No compareixerà voluntàriament perquè no tenen sentit aquestes persecucions", ha afirmat Vilar, i ha posat en valor el "dret a manifestació" del seu client.

Notícies relacionades

Un altre investigat pels mateixos fets va declarar i va respondre a les preguntes de totes les parts, així com a tres Mossos d’Esquadra que van comparèixer en qualitat de testimonis. Segons va informar el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, els càrrecs eren els de tinença il·lícita d’armes i reunió il·lícita portant armes prohibides.

L’ANC  ha sortit en defensa del soci de l’entitat i ha assegurat que pròximament anunciarà convocatòries per protestar contra l’ordre de detenció que pesa sobre Sayes.

Temes:

ANC Catalunya