PROPOSTA DE LLEI AL CONGRÉS

El PP proposa un complement salarial als jutges que exerceixen a Catalunya

Levy exigeix a Sánchez que "deixi de cartejar-se amb Torra com si fos una relació amorosa" i reclama que l'"obligui a desdir-se de la via eslovena"

zentauroepp45832778 la diputada andrea levy entre alejandro fern ndez i xavier g181110121818

zentauroepp45832778 la diputada andrea levy entre alejandro fern ndez i xavier g181110121818 / Nuria Julia

1
Es llegeix en minuts
Júlia Regué
Júlia Regué

Cap de la secció de Política.

Especialista en política.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El PP ha registrat alCongrés dels Diputats  una proposició de llei perquè els jutges i magistrats que exerceixen a Catalunya cobrin un complement salarial a causa de la "situació d’excepcionalitat" pel procés. Els conservadors confien que el PSOE i Ciutadans ajudin amb els seus vots a tirar endavant aquesta iniciativa legislativa que fixa un increment salarial de 200 a 500 euros per a la cúpula judicial.

La secretària primera i diputada al Congrés, Alícia Sánchez-Camacho, ha presentat el text juntament amb la vicesecretària del PP i diputada al Parlament, Andrea Levy, a Barcelona. Han emparat el seu projecte en la memòria del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), un text en el qual s’assegura que hi va haver 810 places de jutges i magistrats en el curs 2017 i que es van traslladar fora de la comunitat autònoma un total de 21 professionals. Aquest any, asseguren que fins al moment ja n’han marxat uns 48. 

Sánchez-Camacho ha assegurat que a Catalunya es viu "violència intermitent" i que els membres del poder judicial han de poder treballar amb "garanties" i en una "situació d’independència i legalitat absoluta".

Un 21-D "bunqueritzat"

Per la seva banda, Levy ha assegurat que "el Govern incentiva i promou els violents que volen atacar els jutges", i ha retret que el Consell de Ministres del 21 de desembre s’hagi de desenvolupar en una Barcelona "bunqueritzada".

Notícies relacionades

La diputada a la Cambra catalana ha carregat contra el president del Govern, Pedro Sánchez, per "cartejar-se amb Quim Torra com si fos una relació amorosa, en comptes d’obligar-lo a desdir-se de la via eslovena", un reclam que ha fixat com a necessitat prèvia per entaular-se a la capital catalana divendres vinent.

Així mateix, ha exigit al president de la Generalitat que "deixi d’encoratjar els comandos dels CDR que pretenen boicotejar el Consell de Ministres". Així mateix, ha insistit que si la Generalitat no garanteix la seguretat amb els Mossos d’Esquadra, el Govern haurà d’actuar "per prendre el control".