MOBILITZACIONS

La Intersindical-CSC convoca una aturada de dues hores el 21 de desembre

El sindicat minoritari independentista ja s'ha reunit amb l'ANC i Òmnium per coordinar accions conjuntes

zentauroepp40324302 barcelona 28 09 2017  pol tica   huelga de estudiantes manif170928123452

zentauroepp40324302 barcelona 28 09 2017 pol tica huelga de estudiantes manif170928123452 / FERRAN NADEU

1
Es llegeix en minuts
Gabriel Ubieto / Júlia Regué

LaIntersindical-CSC  ja s’ha ofert a emparar l’"aturada de país" que preparen alguns sectors de l’independentisme per al 21 de desembre, amb motiu de l’aterratge del Govern de Pedro Sánchez a Barcelona. Aquest sindicat minoritari ha registrat el preavís d’una convocatòria d’una vaga general de dues hores –de 14.30 a 16.30 hores–, un tràmit segons el qual qualsevol treballador podrà disposar d’aquell temps per manifestar-se. 

Aquesta mateixa organització ja va impulsar la convocatòria del 8 de novembre, una protesta que Foment del Treball va portar davant delTribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), perquè fos declarada il·legal per contenir motius polítics i no laborals. Però el tribunal va donar la raó al sindicat i va desestimar la denúncia. En aquesta ocasió, fonts del sindicat expliquen que estableixen un termini de dues hores per "evitar una lectura política" del motiu que els porta a sortir al carrer i, entre altres reivindicacions, reclamen la pujada del salari mínim fins a 1.200 euros o la derogació de la reforma laboral del PP.

La Intersindical-CSC respon així als designis de grups independentistes que s’han organitzat a través de les xarxes socials i de canals de missatgeria instantània per bloquejar 12 punts estratègics de Catalunya i paralitzar el territori amb motiu del Consell de Ministres. Però en el si de les organitzacions independentistes continua sense haver-hi una protesta unànime. L’ANC ha anunciat una iniciativa pròpia, sense detallar en què consisteix, els CDR demanen estar atents al seu, també per concretar, i els autoanomenats ‘armilles grogues’ catalans segueixen amb el seu pla inicial.

Notícies relacionades

Això sí, fonts del sindicat asseguren que ja s’han reunit amb l’ANC i Òmnium Cultural per coordinar una actuació conjunta en aquesta data.

Un nou actor ha aparegut en l’escena: els G.A.A.R. (Grups Autònoms d’Accions Ràpides). Segons un comunicat difós per aquest col·lectiu, s’han creat per "no haver de rebre ordres ni directrius de ningú; de manera que si un cau, els altres continuaran efectuant les seves accions de manera independent". El seu objectiu és el "boicot" i "sabotatge" de carreteres, vies de tren, zones industrials i, fins i tot, comunicacions per cablatge.