ABANS DEL 21-D

Quim Torra farà un dejuni de 48 hores en solidaritat amb els presos en vaga de fam

El president de la Generalitat no ha precisat la data de la seva iniciativa

torra-ayuno / periodico

1
Es llegeix en minuts
ACN

El president Quim Torra farà un dejuni de 48 hores en els propers dies. Fonts presidencials han explicat que Torra se solidaritzarà a títol personal amb els presos en vaga de fam mitjançant un dejuni de dos dies. Tot i que encara no hi ha data fixada, les mateixes fonts apunten que serà abans del 21 de desembre, ja que volen emmarcar l’acció dins dels primers vuit dies de la protesta iniciada per Jordi Sànchez, Jordi Turull, Josep Rull i Joaquim Forn. Sànchez i Turull van començar la vaga dissabte passat, mentre que Rull i Forn s’hi van sumar dimarts.

L’anunci de Torra s’ha produït el mateix dia del final del dia de dejuni de polítics independentistes als Caputxins de Sarrià. A les nou del matí d’aquest divendres ha acabat el dejuni dels ‘consellers’ Elsa Artadi, Laura Borràs, Damià Calvet i de diputats independentistes.

Notícies relacionades

Una cinquantena de persones han passat la nit en solidaritat amb els presos en vaga de fam. A més dels consellers citats, han participat els diputats de JxCat Eduard Pujol, Francesc de Dalmases, Aurora Madaula i Anna Tarrés. També s’han sumat a la iniciativa de diferents maneres entre dijous i divendres els diputats d’ERC Sergi Sabrià, Lluís Salvadó i Ruben Wagensberg i el diputat de la CUP Carles Riera.

A la sortida del dejuni, el diputat de JxCat i coordinador de l’acció Toni Morral ha dit que la vaga de fam dels presos comença a tenir efectes, ja que el Tribunal Constitucional (TC) "està nerviós" i "comença a moure papers".